Презентація "Школярам з ООП про бюджет родини"

Про матеріал
Посилення уваги до соціально-економічної освіти дітей з ООП є однією з основних і невід’ємних умов їх ефективної соціалізації,забезпечення повноцінної участі в житті суспільства,успішної самореалізації. Даний матеріал допоможе формувати соціально-економічну компетентність дітей,найпростіші економічні уявлення,розвивати навички майбутнього господаря,виховувати раціонального споживача. При цьому діти отримують змогу розмірковувати,приймати рішення й застосовувати набуті знання в реальному житті.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація для школярів з ООП «Про бюджет родини»

Номер слайду 2

Віночок спілкування-привітання. Тут у тебе друзі всі – подивись,Всім,хто зліва,всім,хто справа – посміхнись!Друга ти привітай,його ім’я називай.

Номер слайду 3

Вправа «Упізнай гривні»

Номер слайду 4

«Бюджет» в перекладі з англійської означає «грошова сумка», а бюджет родини - це «велика сімейна грошова сумка».

Номер слайду 5

Бюджет родини-це план на певний період (місяць,рік), де зазначені наявні кошти, передбачувані майбутні прибутки (або доходи) та необхідні витрати для сім’ї.

Номер слайду 6

Без бюджета неможливо планувати своє життя, приймати свідомі, відповідальні рішення та бути впевненим у своєму грошовому забезпеченні в майбутньому.

Номер слайду 7

У кожного з вас є сім'я! Для того, щоб купувати продукти, необхідні речі, платити за квартиру - потрібні гроші! Ваші батьки за роботу отримують зарплату. Бабуся і дідусь отримують пенсію за те, що вони раніше працювали.

Номер слайду 8

Подивіться на малюнок і дайте відповідь на питання.-Скажіть, хто в цій сім'ї отримує гроші?-Як називаються гроші, які отримують мама і тато за свою роботу?-Як називаються гроші, які отримують бабуся і дідусь?

Номер слайду 9

Грошові доходи – це всі гроші або інші цінності, які отримані за певний період часу всією родиною

Номер слайду 10

Гра «Наповнимо скарбничку»Зарплата. Стипендія. Подарунок. Пенсія

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка. Що ж, мабуть, прийшла пора. Трохи відпочити. Хочу я на фізхвилинку. Всіх вас запросити. Раз — підняли руки вгору,Два — схилилися додолу. Руки — в боки! Скік-скік-скоки!Зробимо назад два кроки. Нахилились. Повернулись. Один одному всміхнулись. Покрутились вправо-вліво —Щоб нічого не боліло. Раз, два, три, чотири!Набираємося сили. Раз – присіли, другий – встали і за стіл всі посідали.

Номер слайду 12

Витратами називають гроші, які сім’я витрачає на купівлю товарів і послуг для задоволення власних потреб.

Номер слайду 13

Основні витрати бюджету сучасної родини.

Номер слайду 14

Дітям роздаються предметні картинки із зображенням доходів (гаманець із пенсією бабусі; дідусь, мама, тато на роботі; старший брат (сестра) студент; члени родини, які вирощують на полі картоплю; дідусь, який вирощує на дачі капусту; лотерейний квиток; проданий автомобіль, будинок; предметні картинки із зображенням витрат (харчі, проїзний квиток, квиток у театр; одяг, взуття, меблі, побутова техніка, іграшки, посуд, комунальні послуги тощо). Діти по черзі кладуть картинки до кошиків: червоного («витрати») та зеленого («доходи»). Гра «Сімейні витрати й доходи»

Номер слайду 15

Пенсія бабусі Мама на роботі

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Правила раціонального споживання сімейного бюджету 1. Накопичення10% доходу відкладати відразу 2. Визначення пріоритетів. Різне

Номер слайду 18

Правила раціонального споживання сімейного бюджету 3. Оптимізація витрат. Планування щотижневих покупок. Плануйте 1 день в тиждень, коли йдете за продуктами, а також день, коли йдете за покупкою інших речей. Якщо є мета заощадити - то все повинно бути сплановано заздалегідь. Так як хаотичні покупки завжди призводять до зайвих витрат.

Номер слайду 19

Економити бюджет родини необхідно !Як бачите,правильно розподілити кошти сімейного бюджету непросто. Але якщо ми будемо старанно планувати свої доходи та витрати,то не тільки наші родини від цього стануть багатшими, а й уся Україна.

Номер слайду 20

Гра «Необхідні витрати». Діти розглядають малюнок витрат в сім’ї та визначають, які з них самі необхідні, пояснюючи свій вибір.

Номер слайду 21

Ось прийшов прощання час, Було в нас усе гаразд,Все зуміли, все змогли,«До побачення», - пішли. ТРАДИЦІЙНЕ ПРОЩАННЯ

Номер слайду 22

Підготувала вчитель-реабілітолог Прилуцького ЦКРДЗІ «Світанок» Гнатієнко Людмила Григорівна

pptx
Пов’язані теми
Людина і світ, Інші матеріали
Інкл
Додано
19 жовтня 2021
Переглядів
1397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку