Презентація для учнів 7-8 класів при вивченні теми «Технологія виготовлення токарних виробів»

Про матеріал

Аналізуючи програми для 5-9 класів з трудового навчання, ми прийшли до висновку, що існує необхідність пошуку альтернативних об'єктів праці для учнів 7, 8 класів які вивчають тему «Технологія виготовлення виробів із деревини (способом токарної обробки)». Запропоновані нами вироби відповідають вимогам програми, є посильними для виготовлення учнями 7 та 8 класів, естетичними, передбачено також диференціацію за рівнем складності. Також окремої уваги заслуговує можливість використання даного виробу в класах, що не поділяються на групи.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація для учнів 7-8 класів при вивченні теми «Технологія виготовлення токарних виробів»Фасони прикрас

Номер слайду 2

Намиста Нами́сто, моністо, коралі, бісері, буси  ‒ найстарша й найпоширеніша з жіночих нашийних прикрас на всій території України-Русі. Короткі намиста, що вільно лежать на рівні яремної ямки, називаються кольє (від франц. collier ‒ комір). Вони завжди мають замок і можуть являти собою просту низку або намиста з підвісками. 

Номер слайду 3

Сережки Сере́жки, ку́льчики ‒ прик-раси, що носилися у проколених вухах. Поширені як серед жінок (як правило, ‒ парні), так і серед чоловіків (як правило,  ‒ непарні). Сережки можна розділити на групи за кількома ознаками:за способом кріплення, видом основи, композицією, формою,довжиною, розміром.  

Номер слайду 4

Браслети Брасле́т, бранзолє́т ‒  прикраса, що одягалася на кінцівку, як правило, на руку, на зап’ястя чи над ліктем. Відома з неолітичних  часів. У стародавній Русі браслети носилися поверх довгих рукавів сорочки. Кількість браслетів на одній руці залежить від вимог моди ‒ східний стиль та європейський мають значні відмінності з цього питання.

Номер слайду 5

Каблучка Каблучка  ‒ предмет у формі ободу, кола, з порожнім простором у середині лінії кола. Надягають на пальці в якості прикраси або символу  шлюбу. Кільце буває: гладке, з нанесеним малюнком, з камінням. Персні і печатки є різновидами каблучки.

Номер слайду 6

Броша Бро́ша, брошка  ‒  при-краса, що прикріплюється до одягу. Складається з декоративної частини і рухомої голки, яка фіксується гачком. Брошу носять на грудях, або на комірі.

Номер слайду 7

Підвіски та брелоки Підві́ска  ‒  прикраса, що підвішувалася на ланцюжку, чи мотузці. Найчастіше носилася на шиї, але деколи і на поясі, головному уборі чи одязі. У різні історичні періоди функції підвісок були різними ‒ від магічних, тоді вони виконували функцію амулету, до винятково естетичних, наприклад, кулони.

Номер слайду 8

Інші види прикрас До інших видів прикрас, які можна виготовити власноруч, можна віднести різні прикраси для волосся ‒ діадеми, обручі, шпильки, заколки, а також пояси, включаючи ланцюжки-пояси.

Номер слайду 9

Виготовлення базової деталі (куля)

Номер слайду 10

Технологія виготовлення базового виробу

Номер слайду 11

 Одягнути на біжутерний цвях обнімач №1

Номер слайду 12

Одягнути на біжутерний цвях кульку

Номер слайду 13

Одягнути на кульку обнімач №2

Номер слайду 14

Утримуючи пальцем обнімач №2 відігнути біжутерний цвях

Номер слайду 15

Відкусити гострогубцями від біжутерного цвяха частину (до довжини 6-8 мм.)

Номер слайду 16

Сформувати за допомогою круглогубців кільце

Номер слайду 17

Приєднати швензу

Номер слайду 18

Оздобити виріб

pptx
Додано
22 липня 2018
Переглядів
1715
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку