Презентація для уроку фізичної культури "Бейсбол 5"

Про матеріал
Презентація для уроків під час дистанційного навчання. Ознайомлення з правилами гри.
Перегляд файлу

image


imageBaseball 5 (B5) — це міжнародна гра в безпеці з багатьма такими самими правилами, як бейсбол і софтбол, яка поряд із цими видами спорту регулюється Всесвітньою бейсбольною конфедерацією софтболу (WBSC).

Чемпіонат України з бейсболу 5

18-19.02.2023 р. м. Кропивницький

imageimageГра полягає в тому, що дві команди з п’яти гравців по черзі грають у нападі та захисті, причому кожен із гравців атакувальної команди по черзі вбиває маленьким гумовим м’ячем голими руками в ігрове поле - квадрат), а потім біг проти годинникової стрілки навколо чотирьох баз (13 м одна від одної), розташованих у формі квадрата, щоб зарахувати біг, тоді як команда захисту намагається усунути («вийти») гравців нападу, перш ніж вони завершити свою подорож навколо баз, щоб запобігти їм забивати.

imageimageАути (вибування) відбуваються або тоді, коли захисник схоплює влучний м’яч до того, як він торкнеться землі, або (в особливих ситуаціях), коли захисник з м’ячем торкається основи, якої повинен досягти бігун, або торкається самого бігуна. Нападники також можуть вийти з поля, неправильно вдаривши по м'ячу або порушивши правила під час керування базами.

imageКоманди міняються ролями після трьох аутів, причому «інінг» завершується, коли обидві команди зіграли в нападі один раз. Гра триває до п’яти подач, причому будь-яка нічия розривається за допомогою додаткових подач, якщо необхідно, і ігри зазвичай тривають від 15 до 20 хвилин. Часто для визначення результату матчу між двома командами грають серії найкращих із трьох (або навіть найкращих із п’яти). image

imageimageWBSC запропонував гру в 2017 році з наміром розвинути бейсбол/софтбол/ Він організовує змішаний ґендерний чемпіонат світу B5 для старших і юнацьких гравців по черзі, при цьому команди повинні виставляти принаймні двох активних гравців кожної статі. Також заплановано, що ця гра буде грати у змішаному гендерному форматі на Літніх юнацьких Олімпійських іграх 2026 року , і її почали застосовувати в школах, національних чемпіонатах та інших міжнародних подіях по всьому світу.

Гру демонстрували та грали в неї в різних місцях по всьому світу , наприклад у Сполучених Штатах під час тижня зірок MLB , на Олімпійському фестивалі в Болгарії 2021 року  та в кулуарах Літні юнацькі Олімпійські ігри 2018 року в Аргентині та літні Паралімпійські ігри 2020 року в Японії.Він впроваджується в багатьох школах у деяких країнах, таких як Австралія та Франція.

Перед Чемпіонатом світу з бейсболу 5 2022 року було опубліковано новий звід правил B5, який додав додаткової ясності щодо деяких правил, а також змінив деякі розміри поля.

image

imageРозташування гравців у захисті

imageМ’яч Характеристики: -вага 84,80 г.

-діаметр66,4 мм

-окружність 208,4 мм

-висота відскоку 76 см(з висоти 150 см на

мармурову підлогу)

-  тиск 7,99 kgf

-  матеріал: натуральний каучук 100%

Бейсбольний словник:

Ампайр (англ. umpire) — суддя, в бейсболі 4 судді, по одному на кожній «базі» і один біля «дому».

Аут (англ. out) — ситуація (або команда судді), яка означає, що гравець нападу на цей відрізок (іннінґ) виведений з гри.

Аутфілд (англ. outfield) — зовнішнє поле бейсбольного майданчика.

База (англ. base) — одна з чотирьох точок на полі, яких послідовно повинен торкнутися ранер, щоб виграти очко.

Дед бол (англ. dead ball) або «мертвий м'яч» — м'яч, що знаходиться поза грою. Гра зупиняється.

            Даґаут (англ. dugout) — лава, місце для гравців, запасних гравців і інших членів команди.

        Іннінґ   (англ. inning) — період бейсбольного матчу, під час якого команди по разу грають в захисті та    нападі.

            Ран (англ. run) — очко, зароблене гравцем нападу.

Сейф (англ. safe) — ігрова ситуація, що виникає, коли ранер досяг бази (торкнувся бази будь-якою частиною свого тіла) раніше м'яча і захопив її. Гравець нападу знаходиться «в безпеці». Суддя позначає цю ситуацію розведеними в сторони руками.

            Тайм (англ. time) — команда судді, по якій гра негайно зупиняється і поновлюється тільки після команди «плей» (гра).

           Шорт-стоп (англ. shortstop) — гравець захисту, що знаходиться між 2-ю і 3-ю базою.

 

pdf
Додав(-ла)
Агапова Любов
Додано
9 січня
Переглядів
154
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку