Урок. "Планування з настільного тенісу 10 клас "

Про матеріал
Планування для учнів 10 класів з настільного тенісу. Матеріал для вчителів фізичної культури.
Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА 10 КЛАС

 Настільний теніс

з/п

Тема уроку

Дата

 

Примітка

 

 

52

Роль та місце українського настільного тенісу на сучасному етапі розвитку ігрових видів спорту. Імітаційні вправи. Накати справа та зліва по прямих, по діагоналі. Виконання подачі з верхнім обертанням м’яча.

 

 

53

Класифікація технічних прийомів у настільному тенісі. Виконання серії накатів справа або зліва з партнером по прямих. Учень (учениця) виконує: нижнє, верхнє, бокове обертання м’яча; „підставку”, „зрізку”,

 

 

54

Виконання серії накатів справа або зліва з партнером по прямих. Спеціальні фізичні вправи: стрибкові вправи; переміщення. Імітаційні вправи. багаторазові удари атакуючого характеру; естафети з м’ячем та ракеткою.

 

 

 

55

Класифікація технічних прийомів у настільному тенісі. Виконання серії накатів справа або зліва з партнером по прямих. Учень (учениця) виконує: нижнє, верхнє, бокове обертання м’яча; „підставку”, „зрізку”,

 

 

56

Розміщення гравців у парному розряді. Пересування гравців у парному розряді. „плоский”, „короткий” та „атакувальний” удари, різновиди „топ-спіну”, „різкий”, „обманний” та „завершальний” удари.

 

 

 

57

 Подачі «віяло», «човник», «маятник». Навчальний норматив - виконання серії ударів справа або зліва з партнером по діагоналі на техніку виконання.

 Хлопці: 15 - низький; 18 - середній; 21- достатній;24-високий. Дівчата: 12 – низький; 15 – середній; 18 – достатній; 21 – високий. Навчальна гра в одиночному розряді на рахунок.

 

 

58

Спеціальні фізичні вправи: стрибкові вправи; переміщення. Виконання атакувальних прийомів техніки гри: накат справа та зліва, удар, контрудар. комбінації „трикутник”, „вісімка”; розвиток здібності діяти самостійно у різних ігрових ситуаціях;

 

 

 

59

Вправи для розвитку сили м’язів кистей рук. Вправи для розвитку швидкості реакції. Виконання атакувальних прийомів техніки гри: накат справа та зліва, удар, контрудар. комбінації „трикутник”, „вісімка”; розвиток здібності діяти самостійно у різних ігрових ситуаціях;

 

 

 

60

Навчальний норматив  Контрудари „вісімка” з ближньої (середньої) зони, разів юнаки  61 63 65 дівчата  54  56  58  60 разів. Навчальна гра в одиночному та змішаному розряді.

 

 

61

Спеціальні фізичні вправи: стрибкові вправи; переміщення. Основи організації та проведення змагань з настільного тенісу. Навчання комбінацій „трикутник”, „вісімка”. Навчальна гра в одиночному та змішаному розряді.

 

 

 

63

Спеціальні фізичні вправи: стрибкові вправи; переміщення. Вправи для розвитку швидкості реакції. Пересування гравців у парному розряді. Основні технічні та тактичні прийоми парної (змішаної) гри.

 

 

64

Навчальний норматив: Контрудари „трикутник” у ближню (середню) зону, влучень юнаки 21 -  23  - 25 р.  дівчата

18 -  20 - 22 р. Навчальна гра в одиночному розряді на рахунок.

 

 

 

65

Вправи для розвитку швидкості реакції. Прийом подачі з нижнім та змішаним  обертанням м’яча. Навчальна гра в одиночному розряді. Комбінації „трикутник”, „вісімка”. Розстановка гравців в парному (змішаному) розряді.

 

 

 

66

Правила змагань. Суддівство. Спеціальні фізичні вправи: ходьба; біг; присідання; стрибкові вправи; переміщення. Комбінації „трикутник”, „вісімка” Розстановка гравців в парному (змішаному) розряді.

 

 

 

67

Вправи для розвитку швидкості реакції. Правила контролю та самоконтролю під час занять настільним тенісом. володіння всіма способами виконання та приймання подач і вміння використовувати їх залежно від конкретних обставин;

 

 

 

68

Вправи для розвитку швидкості реакції. Основні технічні та тактичні прийоми парної (змішаної) гри. Навчальна гра в змішаному розряді. володіння всіма способами виконання та приймання подач і вміння використовувати їх залежно від конкретних обставин;

 

 

 

69

Спеціальні фізичні вправи: стрибкові вправи; переміщення. Вправи для розвитку швидкості реакції. вправи для пальців рук; вправи для розвитку швидкості пересувань: у грі зі своєї половини стола один вид удару; пересування у парі.

 

 

 

70

Профілактика спортивного травматизму. Подачі «віяло», «човник». Навчальна гра в змішаному розряді. Вправи для пальців рук; вправи для розвитку швидкості пересувань: у грі зі своєї половини стола один вид удару; пересування у парі.

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Литвиненко Людмила Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Гелета Зіновій
Додано
11 січня
Переглядів
245
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку