Презентація для вчителів "Розвиток емоційного інтелекту".

Про матеріал
Навчити людей керувати своїм емоційним життям за допомогою інтелекту – таке завдання ставив перед собою ще Аристотель. У нашому житті є як позитивні, так і негативні емоції. І від негативних нікуди нам не подітися, ми маємо вміти керувати ними.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Емоційний інтелект

Номер слайду 2

читати з розумінням; усно та письмово виражати думку; критично й системно мислити; логічно обґрунтовувати свою позицію; творити; виявляти ініціативу; конструктивно керувати емоціями; застосовувати емоційний інтелект; співпрацювати в команді. Спільними для всіх компетентностей є такі вміння:

Номер слайду 3

Народна мудрість «Люди забудуть, що ви говорили, люди також забудуть, що ви зробили, але вони не забудуть, які почуття ви у них викликали»…

Номер слайду 4

Емоції - це відображення ситуативного ставлення людини до певних об’єктів і явищ. Почуття - стійке й узагальнене ставлення людини до об’єктів і явищ.

Номер слайду 5

Американські вчені-психологи Джек Майєр та Пітер Саловей

Номер слайду 6

Емоційний інтелект– це здатність людини до точного розпізнання своїх і чужих емоцій, уміння керувати своїми і чужими емоціями та стратегічно використовувати емоції для мотивування себе на вирішення різноманітних життєвих завдань.

Номер слайду 7

4 складові емоційного інтелекту точність оцінки і вираження емоцій; використання емоцій в розумовій діяльності; розуміння емоцій; управління емоціями.

Номер слайду 8

Кольоротерапіянамалювати відповідну емоцію за допомогою фарб1 група2 група3 група4 групафарбитільки одну фарбуфарбитільки одну фарбурадістьщастя

Номер слайду 9

Групи 1 і 35 – 6 кольорів – середній емоційний рівень у цю хвилину;Понад 6 кольорів – натура чуттєва, багата на емоції;1 або 2 кольори – негативний емоційний стан. Групи 2 і 4 Білий – відкриті до спілкування;Червоний – активні до дій, праці;Синій – бажаєте поділитися власними думками;Блакитний – ви спокійні, врівноважені, стримані;Зелений – хочете бути лідером;Жовтий – невдачі сприймайте легко, переживайте їх без суму;Фіолетовий – дружелюбні, комунікабельні;Коричневий – колір гармонії з друзями.

Номер слайду 10

Радість на серці, це коли ... Щастя, це коли... Я сяю від щастя, коли... На обличчі радість, коли...

Номер слайду 11

Передача відчуттів мімікою1 група. Вправа “Зіпсований телефон” ЗДИВУВАННЯ СТРАХ2 група. Вправа “Яка я…” Висловіть свій емоційний стан за допомогою епітетів та порівнянь.3 група. Вправа “Будівники” Уявіть та покажіть за допомогою міміки та рухів.4 група. Вправа “Через скло” Поясніть за допомогою жестів-порівнянь.

Номер слайду 12

Проспівайте звуки на мотив відомої пісні“А”- благотворно впливає на весь організм;“Е”- на щитовидну залозу;“І”- на мозок, очі, ніс, вуха;“О”- на серце, легені;“У”- на органи, розташовані внизу живота;“Я”- на весь організм;“Х”- сприяє очищенню організма;“ХА”- підвищує настрій. Звукова гімнастика

Номер слайду 13

ЕСЕ«Сьогоденні емоції серця»

Номер слайду 14

ЕСЕ«Сьогоденні емоції серця»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондарчук Анна Борисівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
20 листопада 2021
Переглядів
2257
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку