Презентація для виступу на засіданні МО.

Про матеріал

За різних політико-економічних трансформацій, які переживала Україна, коли змінювалися уявлення про світ і місце людини в ньому, як ніколи гостро постало питання про роль естетизації життя людини та суспільства в цілому, інтеграцію української національної культури у світову, що загалом виражається в посиленні впливу прекрасного на різні аспекти життєдіяльності суспільства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування в учнів обізнаності і самовираження у сфері культури, як однієї із ключових компетентностей, на уроках трудового навчання

Номер слайду 2

Уміння:- виражати власні ідеї, досвід і почуття за допомогою виготовлених виробів, зокрема творів декоративно-ужиткового мистецтва, популяризувати декоративно-ужиткове мистецтво та майстрів своєї громади, рідного краю;- досліджувати технології виготовлення таких виробів.

Номер слайду 3

Ставлення:- шанобливе ставлення до народних звичаїв, традицій,готовність зберігати і розвивати традиційні технології виготовлення виробів декоративно-ужиткового мистецтва.

Номер слайду 4

Навчальні ресурси:- відвідування виставок творів декоративно-ужиткового мистецтва, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва;- майстер-класи у майстрів декоративно-ужиткового мистецтва; - участь у соціальних проектах.

Номер слайду 5

формування у школярів знань з історії декоративно-ужиткового мистецтва;розкриття ролі декоративно-ужиткового мистецтва у духовному і матеріальному житті українського народу;Шляхи розвитку даної компетентності

Номер слайду 6

практичне ознайомлення з локальними особливостями,традиційними орнаментами, колористикою;формування початкових умінь та навичок оволодіння техніками декорування, складання орнаментальних композицій;розвиток умінь та навичок самостійно створювати декоративні вироби ужиткового призначення.

Номер слайду 7

Умови ефективного формування компетенції:при визначенні змісту художньо-трудової діяльності учнів спиратися на народні мистецькі традиції;залучати учнів до пошуково-дослідної діяльності; стимулювати учнів до участі у соціальних проектах. 

pptx
Додано
7 серпня 2018
Переглядів
1114
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку