Презентація до § 10 "Бойові порядки та їх використання під час руху"

Про матеріал
Презентація до § 10 підручника "Захист України "Бойові порядки та їх використання під час руху" , розділ "Тактична підготовка"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 10. Бойові порядки та їх використання під час руху

Номер слайду 2

Бойовий порядок Бойовий порядок — шикування підрозділу для ведення бою. Він повинен відповідати бойовому завданню, замислу майбутнього бою і забезпечувати: повне використання бойових можливостей підрозділу; своєчасне зосередження зусиль на обраному напрямку; надійне ураження противника на глибину бойового завдання; швидке використання результатів вогневого ураження противника (ВУП) і вигідних умов місцевості; нарощування зусиль у ході бою і можливість здійснення маневру; найменшу уразливість підрозділу від ударів усіх видів зброї противника, можливість відбиття ударів з повітря; підтримання безперервної взаємодії і зручність управління підрозділом.

Номер слайду 3

Бойові порядки та їх використання в обороні. Оборонний бій — вид загальновійськового бою, який ведуть з метою відбиття наступу супротивника, завдання йому максимальних втрат, утримання важливих об’єктів місцевості та створення сприятливих умов для переходу в наступ або ведення інших дій.

Номер слайду 4

Ведення бою механізованим відділенням (мвід) в оточенні та вихід з оточення. Бій в оточенні — це оборонний бій в умовах, коли супротивник перебуває одночасно перед фронтом, на флангах і в тилу підрозділу, який обороняється.

Номер слайду 5

Вогнева засідка. Вогнева засідка — спеціально виділений підрозділ, який завчасно й приховано розміщується на вірогідних напрямках руху (наступу) противника з метою завдання йому максимального ураження з близької відстані несподіваним вогнем прямою наводкою, кинджальним і перехресним вогнем, застосуванням мінно-вибухових загороджень.

Номер слайду 6

Бойовий порядок вогневої засідки Бойовий порядок вогневої засідки може складатися з групи спостереження, декількох вогневих груп, групи прикриття.

Номер слайду 7

Бойовий порядок вогневої засідки Група спостереження призначена для ведення розвідки і недопущення раптового виходу противника до позиції вогневої засідки

Номер слайду 8

Бойовий порядок вогневої засідки Вогневі групи призначені для раптового ураження супротивника, знищення живої сили і техніки.

Номер слайду 9

Бойові порядки та їх використання в наступі. Механізоване відділення (мвід) у наступальному бою призначене для виконання завдань: знищення противника, який обороняється; захоплення важливих ділянок місцевості, об’єктів; форсування водних перешкод і переслідування противника, що відходить.

Номер слайду 10

Бойові порядки та їх використання в наступі. Механізоване відділення (мвід) у пішому порядку наступає на фронті до 50 м. Темп атаки може складати 4–5 км/год, на БМП — 10–12 км/год. Під час наступу в пішому порядку БМП здійснює вогневу підтримку, перебуваючи в центрі бойового порядку, на його фланзі або позаду бойового порядку на відстані до 50 м

Номер слайду 11

Бойові порядки та їх використання в наступі. Щоб підвищити ефективність виконання завдань у наступальному бою під час дій у траншеях, ходах сполучення, а також в особливих умовах ведення бою, у відділенні можуть створюватися бойові групи («двійки», «трійки»), які ведуть наступ з інтервалом 20–25 м, а між солдатами в них — 3–5 м.

Номер слайду 12

Бойові порядки та їх використання в наступі. Бойові групи можуть діяти в лініюуступом у дві лінії (одна за другою). 2. За призначенням розрівняють бойові групи маневрені й вогневі

Номер слайду 13

Бойові порядки та їх використання в наступі. Маневрена група призначена для оволодіння об’єктом атаки, знищення противника в траншеї, здійснення маневру, щоб вийти у фланг і тил супротивника, закріплення досягнутого рубежу і виконання інших завдань.

Номер слайду 14

Бойові порядки та їх використання в наступі. Вогнева група призначена для прикриття дій маневреної групи, заборони підходу (маневру) противника до тих, хто обороняється, завершення знищення живої сили і вогневих засобів противника в об’єкті атаки і захоплення його спільно з маневреною групою.

Номер слайду 15

Підготували: Яремов Володимир Адамович, вчитель предмету «Захист України» та Мосницький Сергій, учень 11 класу. Бугринського ліцею, Рівненського району Рівненської областіДякуємо за увагу

pptx
Додано
23 вересня 2021
Переглядів
21056
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку