Презентація до § 11 " Бойові порядки та їх використання під час руху"

Про матеріал
Презентація до § 11 " Бойові порядки та їх використання під час руху". Наведені приклади бойових порядків механізованого відділення та окремих груп під час бою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 11. Бойові порядки та їх використання під час руху (продовження)

Номер слайду 2

Бойові порядки. Атака — це стрімкий і безупинний рух підрозділів у бойовому порядку в поєднанні з вогнем найвищого напруження усіх вогневих засобів з метою знищення противника й оволодіння визначеним рубежем (об’єктом). Атака в пішому порядку може відбуватися одночасно або послідовно

Номер слайду 3

Одночасна атака. Під час одночасної атаки весь особовий склад відділення наступає в одну лінію. Тактичні схеми НАТО

Номер слайду 4

Послідовна атака. Послідовну атаку застосовують, коли механізований підрозділ діє у дві лінії.

Номер слайду 5

Умовні позначення

Номер слайду 6

Бойовий порядок відділення в складі бойових груп за способом «Прорив з прикриттям». Цей бойовий порядок пересування використовують в умовах, коли контакт з противником неминучий. Він характеризується найвищим рівнем безпеки серед усіх способів пересування в бою.

Номер слайду 7

Бойовий порядок відділення в складі бойових груп за способом «Прорив з прикриттям». Відділення (група) розділяється чітко на дві групи. Передова група займає позицію, що забезпечує найкраще стеження за місцевістю перед фронтом і має забезпечувати прикриття. Група, що була в тилу (позаду передової групи), виривається вперед зі зміщенням ліворуч або праворуч відносно позиції прикриття

Номер слайду 8

Бойовий порядок бойових груп за способом пересування «клином» Сектор вогню напрямного становить 120°, або ж «12.00 (дванадцята година)». Наступні два бійці ліворуч і праворуч від напрямного закривають 90-градусні сектори вогню (відповідно: «9.00 (дев’ята година)» і «3.00 (третя година»), що починаються прямо перед ними і перекривають їхній лівий і правий фланги.

Номер слайду 9

Пересування на полі бою за методом «Бойовий порядок похідний у пішому строю. Відділення (група) тримається разом як одне ціле для полегшення командування і управління. Відстань між членами групи складає 5 м. Якщо маршрут руху (висування) достатньо широкий для двох колон, бійці вишиковуються зигзагом, при цьому відстань між кожним бійцем зростає до 10ти метрів як з фронту, так і з тилу.

Номер слайду 10

Ромбоподібний бойовий порядок Якщо в бойовій групі є чотири бійці, тоді просто потрібно поставити замикаючого точно за напрямним на певній дистанції. Якщо в бойовій групі є п’ять бійців, командир бойової групи займає позицію в центрі за напрямним і попереду замикаючого

Номер слайду 11

Ромбоподібний бойовий порядок Якщо в бойовій групі є чотири бійці, тоді просто потрібно поставити замикаючого точно за напрямним на певній дистанції. Якщо в бойовій групі є п’ять бійців, командир бойової групи займає позицію в центрі за напрямним і попереду замикаючого

Номер слайду 12

Бойові порядки підрозділів та їх використання в ході маршу. Марш — організоване пересування підрозділів у колонах дорогами і колонними шляхами з метою виходу в призначений район або на вказаний рубіж у встановлений час у повному складі й готовності до виконання бойового завдання.

Номер слайду 13

Бойові порядки підрозділів та їх використання в ході маршу. За напрямком він може здійснюватися до фронту, вздовж фронту або від фронту в тил. У всіх випадках марш здійснюють приховано, як правило, вночі або за інших умов обмеженої видимості, а в бойовій обстановці та в тилу своїх військ — і вдень

Номер слайду 14

Бойові порядки підрозділів та їх використання в ході маршу. Відділення здійснює марш у колоні підрозділу з дистанціями між машинами 25–50 м. Під час руху відкритою місцевістю та в умовах загрози застосування противником ЗМУ і ВТЗ дистанцію між бойовими машинами збільшують до 150 м.

Номер слайду 15

Бойові порядки підрозділів та їх використання в ході маршу. Під час руху гірськими дорогами, в умовах обмеженої видимості, ожеледиці, дорогами, що мають круті підйоми, спуски, повороти, а також під час руху з підвищеною швидкістю дистанції між машинами зростають. Середня швидкість руху механізованого взводу на марші: на БМП — 20–25 км/год, на БТР (автомобілях) — 25–30 км/год, у пішому порядку — 4–5 км/год, на лижах — 5–7 км/год.

Номер слайду 16

Похідний порядок Шикування відділення в пішому порядку для пересування в колону по одному або по двоє. Похідний порядок застосовують на марші, під час переслідування, проведення маневру. Він має забезпечувати високу швидкість руху, зручне розгортання в бойовий порядок, найменшу уразливість від зброї супротивника, підтримання стійкого управління.

Номер слайду 17

«Колона в пішому строю в колону по одному в шаховому порядку» Визначення напрямку руху здійснюють за циферблатом годинника. Отже, основний напрямок руху це — «12.00 — дванадцята година» за циферблатом, а «6.00 — шоста година» за циферблатом це — тил. Відповідно, напрямок «3.00 — третя година» завжди буде вказувати на правий фланг, а «9.00 — дев’ята година» — лівий фланг.

Номер слайду 18

«Колона в пішому строю в колону по одному в шаховому порядку» Сектор вогню напрямного — 120° перед ним, або ж «12.00 — дванадцята година». Другий боєць відповідає за 90-градусний сектор ліворуч, або ж «9.00 — дев’ята година». Третій боєць відповідає за такий же сектор праворуч або ж «3.00 — третя година» і так далі.

Номер слайду 19

«Колона в пішому строю в колону по одному в шаховому порядку» Усі бійці, крім замикаючого, ділять сектори обстрілу в шаховому порядку. Замикаючий відповідає за 120-градусний сектор з тилу колони, або ж — «6.00 — шоста година». Рух колоною спрощує передача повідомлень від бійця до бійця

Номер слайду 20

Пересування на полі бою способом «Бойовий порядок похідний з прикриттям» Відділення розділяється на дві або й більше груп. Дистанція між бійцями має сягати 5 м, і вони вишиковуються зигзагом, якщо дорога достатньо широка для двох колон. Суттєва різниця між цим способом та звичайним похідним полягає в тому, що між групами підтримують дистанцію в 20 м.

Номер слайду 21

Пересування на полі бою способом «Бойовий порядок похідний з прикриттям» Якщо очікується напад супротивника із засідки, підрозділи можуть пересуватися вогневими групами, як правило, кутом уперед . Старший вогневої групи перебуває попереду на вістрі кута, ліворуч і праворуч від нього на відстані 5–10 м — кулеметник і гранатометник, далі — стрілець, за ним — командир відділення зі спостерігачем і друга вогнева група.

Номер слайду 22

Підготували: Яремов Володимир Адамович, вчитель предмету «Захист України» та Мосницький Сергій, учень 11 класу Бугринського ліцею, Гощанського району Рівненської областіДякуємо за увагу!

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, академічний, профільний, для хлопців) 11 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
24 вересня 2021
Переглядів
14994
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку