Презентація до батьківських зборів "Аналіз проблем та прийняття рішень

Про матеріал
Презентація для проведення батьківських зустрічей, тренінгів (5-7 клас), або класних годин спілкування, виховних годин для учнів 8-9 класів. Удосконалює у батьків та формує у дітей навички та вміння аналізувати події,іх причини, знаходити шляхи вирішення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аналіз проблем і прийняття рішень Мілюкова Світлана Василівна учитель біології, учитель-методист спеціалізованої школи № 301 І-ІІІ ступенів ім. ЯрославаМудрого з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва

Номер слайду 2

Щоб насолоджуватися здоровґям, потрібно працювати над собою П.Брегг

Номер слайду 3

АНАЛІЗ ПРОБЛЕМИ Результат будь-якого процесу залежить від чисельних факторів, між якими існують відносини «причина-наслідок». Важко вирішити складні проблеми, не знаючи тієї структури, яка представляє собою ланцюг причин і наслідків. Існує три методи аналізу проблем: діаграми «риб'ячі кістки», шести слів і зв'язків.

Номер слайду 4

Діаграма “Рибґячі кістки”

Номер слайду 5

Діаграма шести слів Вивчити причини, що викликають проблему, можна за допомогою обстеження, яке полягає в постановці питань з даної проблеми. Даний метод 5W1H називається за першими англійськими літерами слів, що складають питання. Це слова: Чому? Що? Коли? Де? Хто? . Як? Суть даного методу полягає в тому, що по черзі ставлять запитання про те, коли проблема виникає і коли не виникає - це дозволяє всебічно розглянути суть питання.

Номер слайду 6

Діаграма зв'язків Діаграма зв'язків - інструмент, що дозволяє виявити логічні зв'язки між основною ідеєю, проблемою або різними даними. Метод діаграми зв'язків забезпечує розгляд складно заплутаної проблеми в процесі організації виконання таких функцій: осмислення поганого результату як проблеми і, отже, пошук причини, що викликає цю проблему; встановлення безпосередніх зв'язків між явищем і його причиною отже, досягнення структури проблеми; розробка засобів для досягнення мети.

Номер слайду 7

Діаграма звґязків

Номер слайду 8

Рішення - це вибір одного варіанта дій із багатьох. Прийняття рішень - складова частина будь-якої функції діяльності людини. Необхідність прийняття рішення пронизує все, що робить людина, формулюючи цілі і домагаючись їх досягнення. Тому розуміння природи прийняття рішень надзвичайно важливе для кожного, хто хоче досягнути успіху в різноманітній сфері.

Номер слайду 9

Основні моделі прийняття рішень

Номер слайду 10

Модель інтуїтивної технології прийняття рішення

Номер слайду 11

Послідовність оцінки альтернатив у процесі прийняття рішень

Номер слайду 12

Раціональна технологія прийняття рішення

Номер слайду 13

Висновок Важко вирішити складні проблеми, не знаючи тієї структури, яка представляє собою ланцюг причин і результатів. Залежно від суті проблеми, що розглядається ми повинні вибрати найбільш вдалий метод. Рішення - це вибір одного варіанта дій із багатьох. Залежно від виду проблем, які стоять перед людиною, та підходів їх вирішення у процесі формування рішень, їх розділяють на інтуїтивні, основані на судженнях та раціональні рішення.

ppt
Додано
14 березня 2020
Переглядів
804
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку