Презентація до дистанційного уроку

Про матеріал
Презентація підготовлена як план-конспект до дистанційного уроку з української мови за темою " Речення. Повторення".На слайдах надаються завдання та їх перевірка.. Розглядаються питання ділення тексту на окремі речення, робота з самими реченнями: визначити граматичну основу, встановити зв'язок між словами. Пропонується повторення теми " Будова слова".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація до відеоуроку з дистанційного навчання в 3 класі. Українська мова. 1. Речення. 2. Члени речення.3. Зв’язок між словами.4. Будова слова. Підготувала та провела Михайленко Лілія Олександрівна

Номер слайду 2

Настала весна тепле проміння сонця зігнало сніги з гір потекли струмочки зеленіє молода травичка кожного дня прибувають з вирію перелітні птахи Олесь та Петрик зустрічають пернатих гостей діти прикріпили на березі шпаківню Українська мова. Повторення1. Речення. 2. Члени речення.3. Зв’язок між словами.4. Будова слова. Поділіть текст на речення. Спишіть текст, правильно позначаючи початок і кінець речень.

Номер слайду 3

1.- Прочитайте текст мовчки. Скільки речень ви нарахували?2.-Прочитаємо речення вголос. В кінці кожного речення робимо паузи. Настала весна //тепле проміння сонця зігнало сніги //з гір потекли струмочки// зеленіє молода травичка //кожного дня прибувають з вирію перелітні птахи// Олесь та Петрик зустрічають пернатих гостей// діти прикріпили на березі шпаківню 3.- Які розділові знаки ставимо в кінці речень?4.- З якої букви починаємо перше слово в реченні? Запишіть текст в зошит.

Номер слайду 4

Настала весна. Тепле проміння сонця зігнало сніги. З гір потекли струмочки. Зеленіє молода травичка. Кожного дня прибувають з вирію перелітні птахи. Олесь та Петрик зустрічають пернатих гостей. Діти прикріпили на березі шпаківню. Перевірте правильність виконання завдання. В кожному реченні знайдіть і підкресліть граматичну основу (підмет і присудок)

Номер слайду 5

Настала весна. Тепле проміння сонця зігнало сніги. З гір потекли струмочки. Зеленіє молода травичка. Кожного дня прибувають з вирію перелітні птахи. Олесь та Петрик зустрічають пернатих гостей. Діти прикріпили на березі шпаківню.

Номер слайду 6

Установіть зв’язок між словами в реченні. Запишіть словосполучення. Тепле проміння сонця зігнало сніги. Що?Яке?Що. Зробило?Чого?Що?

Номер слайду 7

Проміння (що зробило?) зігнало;проміння (яке?) тепле;проміння ( чого?) сонця;зігнало (що?) сніги. Перевірте правильність виконання завдання

Номер слайду 8

Розберіть за будовою слово « травичка»1.- Змінюємо форму слова: травичку, травичкою. Визначаємо закінчення2.-Виділяємо основу: травичку3.-Добираємо спільнокореневі слова. Знаходимо корінь. Травка, трав’яний, травичка, травонько.4.- Визначаємо суфікс.

Номер слайду 9

Розберіть за будовою слова: Шпаківня, перелітні, потекли.

Номер слайду 10

Перевірка виконання завдання

Номер слайду 11

Домашня робота. Скласти текст про весну з 4-5 речень.

pptx
Додано
11 квітня 2021
Переглядів
1080
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку