презентація до Дня Незалежності України

Про матеріал
Презентація до Дня незалежності України. На календарі 24 серпня, а це означає, що свій "день народження" відзначає наша улюблена та рідна країна Україна. У цей день відзначається важливе державне свято – День Незалежності. І у 2023 році вільній та незалежній Україні виповнюється 32 роки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Презентацію підготувала вчитель географіїСелидівської ЗОШ №2 Селидівської міської ради Донецької областіБайда Наталія Вікторівна

Номер слайду 3

На календарі 24 серпня, а це означає, що свій "день народження" відзначає наша улюблена та рідна країна Україна. У цей день відзначається важливе державне свято – День Незалежності. І у 2023 році вільній та незалежній Україні виповнюється 32 роки.

Номер слайду 4

32 роки тому нездійснена мрія багатьох українських поколінь втілилася в життя: ми стали вільною та незалежною нацією. Україна стала суверенною демократичною державою!Історію України прийнято відраховувати з моменту створення Київської держави в 9 столітті.

Номер слайду 5

Після занепаду Київського державного утворення і розпаду на дрібні князівства у 17 столітті утворюється Козацько-Гетьманська держава, яка проіснувала до кінця 18 століття, після чого, аж до 20 століття, незалежної української держави не існувало.

Номер слайду 6

Після революції 1917-го року в Україні позначився підйом національного руху, що оформився в «Третій Універсал» Центральної Ради 20 листопада 1917 року, який оголосив Українську Народну Республіку - УНР. В цьому Універсалі було оголошено про свободу слова, преси, віросповідання, зборів, страйків, скасування смертної кари і т.п.

Номер слайду 7

Після відмови українського уряду прийняти ультиматум більшовицької Ради Народних Комісарів, в якому вимагалося дозволити їм ввести свої війська в Україну, а також не пропускати на Дон білих офіцерів і козаків, почалася українсько-більшовицька війна. Військові успіхи більшовиків змусили керівництво УНР покликати на допомогу Німеччину.

Номер слайду 8

З середини лютого 1918 року почався наступ німецьких і українських військ на територію, захоплену більшовиками. До квітня вся Україна була звільнена від більшовицької окупації, однак, по факту опинилася в німецькій - Німеччина привела до влади збройним шляхом свого ставленика. За цим послідувала громадянська війна і низка інтервенцій завершилися в березні 1919 року в Києві, на Всеукраїнському з’їзді Рад прийняттям конституції "незалежної Української Радянської Соціалістичної Республіки».28 грудня 1920 між УРСР і РСФСР було підписано «Робітничо-Селянський союзний договір про військове й господарське співробітництво», який закріпив залежність УРСР від РСФСР. Наступний шанс на незалежну українську державу представився лише наприкінці 20 століття, після розвалу СРСР.

Номер слайду 9

ІСТОРИЧНІ ФАКТИ 1649 — заснування Гетьманщини. Ліквідована Російською імперією.13 грудня 1917 — проголошення незалежності Кримської Народної Республіки. Ліквідована більшовицькою Росією.22 січня 1918 — проголошення незалежності Української Народної Республіки. Окупована більшовицькою Росією.16 лютого 1918 — проголошення незалежності Кубанської Народної Республіки. Ліквідована більшовицькою Росією.19 жовтня 1918 — проголошення незалежності Західноукраїнської Народної Республіки. Окупована Польською Республікою.15 березня 1939 — проголошення незалежності Карпатської України. Ліквідована Королівством Угорщина.30 червня 1941 — проголошення відновлення незалежності Української держави. Ліквідована німецьким Третім Рейхом.

Номер слайду 10

24 серпня 1991 Верховна Рада Української РСР проголосила Україну незалежною, демократичною державою і винесла «Акт проголошення незалежності України» на підтвердження всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року.

Номер слайду 11

Незважаючи на порушення територіальної цілісності з боку агресивного російського сусіда на початку 2014-го року, ядерний шантаж, окупацію Кримського півострова, терор і подальшої війни, розв’язаної ним на території Донецької та Луганської областей, Україна залишилася вірною демократичним цінностям. Підтвердила свій без’ядерний статус, від якого відмовилася в обмін на гарантії збереження територіальної цілісності і суверенітету за Будапештським меморандумом.

Номер слайду 12

8 серпня 2016-го року, з огляду на вагому користь в площині інноваційного духу українського народу, багатої культури і спадщини, тверду прихильність українського суспільства до демократичного вектору розвитку, а також внесок української діаспори, що проживає в Сполучених Штатах Америки в розвиток україно-американських відносин і внесок американців українського походження в освітній, науковий і економічний успіх штату Міннесота, Губернатором штату Міннесота Марком Дейтоном, День Незалежності України був офіційно проголошений святом штату: UKRAINIAN INDEPENDENCE DAY in the State of Minnesota.

Номер слайду 13

Вітаю з Днем України!У день серпневий вихідний. Ти подумай про Вітчизну,Про свій рідний дім. Скільки різних випробувань. Випало їй…Подумки скажи: "Дякую!"Батьківщині великій своїй. У День України всіх знайомих. Привітай хоч на словах. Побажай їм щастя, грошей. Й успіхів у справах!

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА Увагу!СЛАВА УКРАЇНІ! Героям СЛАВА!

Номер слайду 15

ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА:http://www.polukr.net/ukhttps://telegraf.com.ua/ukr/pozdravleniya/2023-08-24/https://tsn.ua/ukrayina/privitannya-z-dnem-nezalezhnosti-ukrayinihttps://moonzori.com/z-dnem-nezalezhnosti-ukrayinyhttps://www.dilovamova.com/https://novy.tv/ua/g-space/layfhaki/2023/08/24/z-dnem-nezalezhnosti-ukrayini-privitannya-v-kartinkah/

pptx
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку