Презентація до Дня Соборності України та 105-ї річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки

Про матеріал

Презентація до Дня Соборності України – 2023 та 105-ї річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки. Цьогорічна кампанія до Дня Соборності України проходить під гаслом «Україна соборна. Разом до Перемоги!».

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Матеріал можна викоритати на уроках історії України та на виховних заходах.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

День Соборності України та 105-та річниця проголошення незалежності Української Народної Республіки Цьогорічна кампанія до Дня Соборності України проходить під гаслом «Україна соборна. Разом до Перемоги!».

Номер слайду 4

Українська мрія - єдність, свобода і незалежність.

Номер слайду 5

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Номер слайду 6

Ті вікопомні історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної демократичної України та утвердження національної ідеї. У розмаї жовто-синіх знамен 22 січня 1990 року наші сучасники поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

Номер слайду 7

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

Номер слайду 8

Різні в світі є країни,Різні люди є на світі,Різні гори, полонини,      Різні трави, різні квіти.Є з усіх одна країна,   Найрідніша нам усім.      То – прекрасна Україна, Нашого народу дім.

Номер слайду 9

Якщо поглянути на карту нашої Батьківщини, то ми побачимо, що заходиться вона в самому центрі Європи. Тому за  своїм географічним розташуванням,  Україна – країна європейська.

Номер слайду 10

Моя Україна — це пісенька мами,Розлогі лани колосяться хлібами,Вишневі садочки, лелеки на хаті. Купають ставочки хмарки пелехаті. Моя Україна — то мамина ласка,Червона калина, бабусина казка. Це соняхи в цвіті, горобчиків зграя... Я кращої в світі країни не знаю.

Номер слайду 11

Історична вікторина{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}1. Як називалися воїни, що майже 300 років боронили Україну від зовнішніх ворогів?2. Яку назву мала козацька держава, створена за Дніпровськими порогами? 3. Як називався начальник козацького війська?4. Хто з князів ввів християнство на Русі?5. Назвіть відомих вчених-істориків, які досліджували історію України?6. Назвіть ім'я сестри засновників Києва

Номер слайду 12

Конкурс «Географічний»Назва обласного центру, яка складається зі слова – назви однієї з основних зернових культур в Україні та слова, яке означає стан спокою та гармонії, період між війнами. Назва адміністративного центру України, яка складається з двох слів в перекладі російською мовою: перше слово – назва неотруйних змій, поширених по  всій території України; друге – тип поселення, в Україні має нараховувати понад 10 000 осіб, більша частина жителів якого зайнята поза сільським господарством. Назва історико-географічного регіону  України. Слово складається з двох частин: перша – низинна старовинна історична місцевість міста Києва, стародавній район ремісників і річковиків; друга – назва однієї з нот. Назва обласного центру України, яка складається із слова, що означає вид єдиноборства, поширеного в Японії, в якому два борці виявляють сильнішого на круглому полі. Останню літеру цього слова замінюємо на українську літеру «и».

Номер слайду 13

Народознавча вікторина Як називається наука, що вивчає побут, свята, традиції та звичаї українців? В Україні багато народних свят. Спробуємо перевірити, чи знаєте ви їх. Перед вами на екрані будуть з’являтися малюнки на яких зображені народні свята. Ваше завдання – відгадати які це свята, та розташувати їх у хронологічній послідовності.

Номер слайду 14

«Перелік свят у малюнках» Ваше завдання – відгадати які це свята, та розташувати їх у хронологічній послідовності.

Номер слайду 15

«Український колорит»Я називаю три факти, які вказують на певне поняття. Ваше завдання вказати про що йде мова. Завдання 1 1) Це чудовий вид мистецтва, символ весняного пробудження природи. 2) Витвори цього виду мистецтва разом із паскою освячують у церкві. 3) Це розмальоване символічними знаками яйце. Завдання 2 1) Хата без нього, що родина без дітей. 2) Хліб та сіль на ньому – ознака гостинності українського народу. 3) Їх вишивають до певного свята, обряду чи важливої події. Завдання 3 1) Головний убір української дівчини.2) Їх пускають на воду під час свята Івана Купали.3) Це квіти, сплетені в коло, якими прикрашають голову..

Номер слайду 16

Конкурс «Грошова одиниця»Назвіть, чий портрет зображено на купюрі номіналом:20 грн. 50 грн. 100 грн. 200 грн.500 грн.

Номер слайду 17

Молюсь за тебе, Україно,Молюсь за тебе кожен час,Бо ти у нас одна - єдина, - Писав в своїх віршах Тарас«Молюсь, - казав він, - що у тебе. Не було між людьми війни. Щоб завжди було чисте небо. На нашій стомленій землі»

Номер слайду 18

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Номер слайду 19

Сердечно бажаємо вам, шановні українці, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

Номер слайду 20

pptx
Додано
20 січня 2023
Переглядів
958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку