Презентація до дня Святого Миколая

Про матеріал
Презентація до Дня Святого Миколая. знайомство з історіїєю свята , створення святкового настрою , бажання вірити в чудеса.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Вправа “Мікрофон” ЗИМА …

Номер слайду 3

Загадки Особа ця чарівна І красуня неземна. Білим пухом все вкрива, Називається ……. Цей святий вночі прийде, Подарунки покладе. В грудні зустрічі чекай. Звуть святого... .

Номер слайду 4

Святий Миколай, до нас у клас завітай

Номер слайду 5

19 грудня – день Святого Миколая Святий Миколай один з шанованих Святих у всьому світі. Він прославився як угодник Божий, тому у народі його називають Миколай Угодник. Люди і досі вірять, що він і робить чудеса, допомагає молющимся про допомогу , тому люди з любов′ю називають його Миколою Чудотворцем!

Номер слайду 6

Святий Миколай народився у Малій Азії 22 травня 280 року у місті Потарі , що в Південній Італії ( зараз країна Туреччина). Батьки його були багатими і дуже милосердними. Миколай був єдиним сином.

Номер слайду 7

Нічого не бракувало маленькому хлопчику. У нього все було. Але, коли він виходив зі свого маєтку, та грався з бідними дітьми , то бачив у яких темних хатах вони живуть. Чув, що вони сплять на глиняних долівках. Йому було дуже боляче від почутого і побаченого. Увечері, щоб не побачили слуги він пробирався в комору. Набирав у торбину борошна, пляшечку олії , яблук, відшукав нові шкарпетки і все складав у мішок. А коли слуги поснули , він виходив і клав тихенько мішок біля будинку свого друга. Ніхто і не здогадувався, хто це робить.

Номер слайду 8

Минули роки. Микола вивчився, став священиком. Усе своє добро роздав бідним людям і служив їм, як тільки міг. За це Господь дав йому силу творити добро ще більше. Коли ж Микола помер, його причислили до Святих. Відтоді всі згадують Святого Миколая. Свято його відносять до 19грудня і цього дня роблять одне одному подарунки.

Номер слайду 9

З тих пір кожного року 19 грудня Святий Миколай, вдітий у золотий одяг, приходить на землю і приносить дітям подарунки разом з печивом “Миколайчиком” і кладе їх під подушки або в чобіток

Номер слайду 10

За легендою, Святий Миколай живе у Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і принести їм дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей.

Номер слайду 11

Святий Миколай все знає про діток Усе хороше і погане записане у нього у великій книзі, котру допомагають йому заповнювати ангели цілий рік.

Номер слайду 12

Антипко Якщо котрась дитина була нечемною чи не хотіла вчитися, то замість Святого Миколая у чарівну грудневу ніч до неї прийде чортеня Антипко. Воно залишить під подушкою непослуха пучок вербових різочок. Іноді наука не іде без бука. Але то буває дуже рідко, бо дітки у нас усі слухняні і добре вчаться на радість батькам

Номер слайду 13

Прикмети на Миколая

Номер слайду 14

Святий Миколай був заступником війська Запорізького

Номер слайду 15

Святий Миколай допомагав морякам і рибакам!

Номер слайду 16

Святий Миколай опікувався долею тварин!

Номер слайду 17

Святому Миколаю моляться про щасливий шлюб!

Номер слайду 18

Пам′ятник Святому Миколаю -Чудотворцю у місті Миколаєві. Це місто і названо на честь Святого Миколая-Чудотворця!

Номер слайду 19

Покої Святого Миколая Святая-святих будинку – покої Миколая, де він відпочиває. На його ліжку три подушки. На одній Миколай спілкується з Богом, на другій – вислуховує дитячі прохання, на третій – їх виконує. Під білою атласною ковдрою простирадло із зеленою травичкою, грибами, квітами і сонечками. Обабіч ліжка – чарівне дзеркало: воно здійснює мрії тих, хто в нього дивиться. У вікні покою дві композиції. Одна символізує зиму, друга – літо. Адже Святий Миколай працює цілорічно і без вихідних. Не вірите? Приїздіть у гості.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Побажання Миколаю

Номер слайду 22

Святий Миколай , який творив багато чудес, був дійсно всенародним Святим і став прототипом Діда Мороза Гра “Так чи ні”

Номер слайду 23

Мир і щастя вашій хаті, Щоб були ви всі багаті, Щоб біда вас обминала, Тільки радість звеселяла. Святий Миколай

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ось і пролунав дзвінок – Закінчився наш урок. За роботу по заслузі Щиро дяку вам ,друзі. Спасибі, що знайшли час І прийшли на урок до нас. Якщо буде ваша ласка, То приходьте до нас ще, Будь ласка!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Пономаренко Вікторія Вадимівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Касяновська Таня
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Ткачук Ніна
    Цікаво, доступно для учнів. Дякую.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Гольдфельд Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
ppt
Додав(-ла)
Бушко Тетяна
Додано
27 січня 2019
Переглядів
12984
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку