Презентація до години спілкування « Чому потрібно мити овочі та фрукти?»

Про матеріал
Фрукти та овочі необхідні нам для підтримання хорошого стану здоров’я. Адже саме у цих продуктах міститься багато поживних речовин, які й допомагають нашим органам правильно функціонувати Найважливішою причиною полоскання і чищення овочів і фруктів є захист себе і своєї сім’ї від інфекцій. Так що головна мета ретельного миття овочів і фруктів – зменшити кількість бактерій і таким чином запобігти інфекційним шлунково-кишковим захворюванням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Фрукти та овочі необхідні нам для підтримання хорошого стану здоров’я. Адже саме у цих продуктах міститься багато поживних речовин, які й допомагають нашим органам правильно функціонувати. Окрім цього, фрукти та овочі зміцнюють імунну систему, а вона у свою чергу захищає організм від захворювань.

Номер слайду 3

Попри те, що фрукти та овочі мають незліченну кількість корисних властивостей, умови їх вирощування є не зовсім сприятливими через забруднене середовище.

Номер слайду 4

Існує декілька причин, за якими важливо промивати всі фрукти і овочі, які ви вживаєте. Поперше, на них часто лежить бруд, а їсти бруд ніхто не любить. Але важливіше те, що багато фруктів і овочі обприскуються хімікатами – пестицидами і гербіцидами, які далеко не завжди безпечні для вживання.

Номер слайду 5

Найважливішою причиною полоскання і чищення овочів і фруктів є захист себе і своєї сім’ї від інфекцій. Так що головна мета ретельного миття овочів і фруктів – зменшити кількість бактерій і таким чином запобігти інфекційним шлунково-кишковим захворюванням.

Номер слайду 6

Миття овочів і фруктів потрібно почати з ретельного миття рук з милом. Це гарантує, що мікроби не потраплять з ваших рук в свіжі продукти

Номер слайду 7

При митті використовуйте проточну воду, при цьому енергійно витирайте фрукти і овочі руками, щоби видалити бруд і поверхневі мікроорганізми. 

Номер слайду 8

Для овочів і фруктів з твердою шкіркою можна використовувати спеціальну щітку, щоб добре вичистити поверхню.

Номер слайду 9

Для миття листових овочів (салат, капуста і т.д.) важливо уникати використання гарячої води, оскільки шкідливі мікроорганізми можуть проникнути з нею в стебло або в суцвіття продукту

Номер слайду 10

Багато досліджень показують, що проста вода успішно видаляє залишки звичайних забруднень, але при цьому не завжди справляється з залишками пестицидів. Кращим засобом видалення пестицидів з овочів і фруктів є харчова сода.

Номер слайду 11

Покладіть фрукти і овочі в цей розчин приблизно на п’ять хвилин, а потім промийте холодною водою і висушіть. Винятком є ягоди або інші м’які фрукти та овочі, які достатньо просто промити в розчині харчової соди

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ppt
Додано
4 серпня 2020
Переглядів
1453
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку