Презентація до години спілкування « Цікаві факти про нас»

Про матеріал
Британські вчені запропонували нам поглянути на наш тілесний комп`ютер, щоб з`ясувати, що відбувається з її складним організмом лише за один рік нашого життя? Чим він наповнюється і що втрачає? Що таке рік життя нашого тіла? Британські вчені запропонували нам поглянути на наш тілесний комп`ютер, щоб з`ясувати, що відбувається з її складним організмом лише за один рік нашого життя? Чим він наповнюється і що втрачає? Що таке рік життя нашого тіла?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Існує банальна істина, що менше всього на світі ми знаємо про себе. Людина – величезна тайна світостворення, енігма, не розгаданна самою суттю своєю: звідки ми, для чого і куди тримаємо путь. Визнаємо очевидне, що ми часто безграмотні навіть стосовно елементарних знань своєї фізичної основи – того механізму, який служить нам вірою і правдою нашого життя. Цей механізм – наше тіло.

Номер слайду 3

Британські вчені запропонували нам поглянути на наш тілесний комп`ютер, щоб з`ясувати, що відбувається з її складним організмом лише за один рік нашого життя? Чим він наповнюється і що втрачає? Що таке рік життя нашого тіла?

Номер слайду 4

У спокійному розслабленому стані доросла людина робить 16 вдихів і видихів за хвилину, дещо більше – у процесі активної діяльності, занять спортом, у нервовому напружені тощо. У середньому за хвилину ми вдихаємо – видихаємо 8 літрів повітря. Нашого річного дихання вистачило б щоб наповнити дві земні кулі. Щоденно ми втрачаємо у процесі дихання 0,5 літрів води.

Номер слайду 5

У середньому ми втрачаємо пять мілілітрів сліз щодня – навіть якщо фізично при цьому не плакати. За рік накопичується до 1,5 літрів невидимих сльозинок. Однак, не вірте очам своїм! Новонароджений малюк не втрачає жодної сльозинки, адже у перші 3 місяці життя не працюють слизові залози.

Номер слайду 6

Наші очі кліпають кожні 3 секунди, підтримуючи себе таким чином у зволоженому стані. Кліпання подібної частини вимагає 10 млн мускульних скорочень на рік.

Номер слайду 7

100 тисяч волосяних фолікул” виростає ”на средньостатичній голові. Кожна волосина в місяць зростає на 1см. Якщо помножити це на кількість фолікул, то отримаємо 12 км нового волосся на рік.

Номер слайду 8

Незважаючи на те, що ми втрачаємо від 150 до 300 волосин на день, 109500 на рік – у середньому кожна волосина тримається на голові від 2 до 6 років. Волосся бороди зростає значно швидше, додаючи 0,38 мм щетини щодня.

Номер слайду 9

Відомо, що в кожному з нас тече 5 л. крові. Наша кров складається із 35 млн червоних кров`яних тілець, що оновлюються кожні 4 місяці. Не кожні 600 червоних кров`яних тілець припадає одне біле…

Номер слайду 10

Наше серце здійснює 80 ударів за хвилину ( якщо ми спокійні), перекачуючи 5 літрів крові по всьому тілу. За рік серце стукає 42млн разів і перекачує таку кількість крові, яка дорівнює кільком плавальним басейнам

Номер слайду 11

Середня доросла людина “ з`їдає” 2000 калорій на день, поглинаючи 730 тисяч калорій на рік. 55 калорій витрачаються за кожну годину сну; 75 калорій – за кожну годину сидячої роботи; 200 калорій – під час пішої прогулянки і 500 калорій-під час здіймання по сходинкам

Номер слайду 12

Нігті ростуть повільно – всього 0,6см на місяць. За рік вдається вирости на 7,6 см. Однак, ще повільніше ростуть нігті на ногах удвічі повільніше, ніж на руках.

Номер слайду 13

ppt
Додано
4 серпня 2020
Переглядів
1272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку