Презентація до години спілкування "Хрестоматія людяності"

Про матеріал

Матеріал можна використати для проведення годин спілкування, щоб навчати учнів розумінню моральних цінностей у житті людини; формувати духовні основи учнівської особистості, уміння розрізняти істинні та фальшиві цінності; розвивати навички творчого підходу до виконання завдань, асоціативне та критичне мислення дітей; виховувати потребу в самовдосконаленні та самовихованні, сприяти вихованню відповідального ставлення до свого життя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хрестоматія людяності

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Мета:- навчати учнів розумінню моральних цінностей у житті людини; - формувати духовні основи учнівської особистості, уміння розрізняти істинні та фальшиві цінності; - розвивати навички творчого підходу до виконання завдань, асоціативне та критичне мислення дітей; - виховувати потребу в самовдосконаленні та самовихованні, сприяти вихованню відповідального ставлення до свого життя.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Епіграф: «Моральне начало в людині – найбільша таємниця і  найбільше диво»  Софокл  

Номер слайду 7

Проблемна ситуація

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Хвилина вільних думок

Номер слайду 10

Робота з глосарієм Глоса́рій (лат. glōssarium — «словник глос») — словник до тексту, що пояснює маловідомі або застарілі слова, неологізми чи, як мінімум, незвичайні.

Номер слайду 11

Духовність — індивідуальна вираженість у системі мотивів особис­тості двох фундаментальних потреб: ідеальної потреби пізнання й соціальної потреби жити, «діяти для інших». Духовність — властивість особи, що проявляється в необхідності жити, творити згідно з ідеалами істини, добра та краси. (Т. Г. Шевченко)

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Програма саморозвитку на майбутнєЖовтий – якості, які характеризують вас сьогодні. Зелений – якості, які ви хочете мати в майбутньому. Червоний – якості, які вам не подобаються.

Номер слайду 14

Хвилина відвертості

Номер слайду 15

Кросворд. Д Р У Ж Б АЖ И Т ОТ У Р Б О Т АБ Р А Т С Т В ОЛ Ю Д Я Н І С Т Ь

Номер слайду 16

Корисні поради. Стежте за своїми думками - вони стають словами. Стежте за своїми словами - вони стають вчинками. Стежте за своїми вчинками - вони стають звичками. Стежте за своїми звичками - вони стають характером. Стежте за своїм характером, бо він визначає вашу долю. Думка – слово – вчинок – звичка – характер – доля.

Номер слайду 17

Народ скаже, як зав’яже Як проживеш, так і …Краса до вечора, а доброта…Добре ім’я – найкраще…Усяку людину слід судити за…Без доброго діла немає…Пташка красна пір’ям, а людина…

Номер слайду 18

ШифрограмаІ група. Адалв ашьлібйан — юобос итідолов.ІІ група. Хинбідоп ібос єакуш анидюл акьзин а, амісу з ідогз у евиж анидюл антехялш.ІІІ група. Юобос аненвопан акя, юоьнжороп є анидюл ат. Володіти собою — найбільша влада. Сенека. Шляхетна людина живе у згоді з усіма, а низька людина шукає собі подібних. Конфуцій. Та людина є порожньою, яка наповнена собою. М. Лермонтов.

Номер слайду 19

Експеримент

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Додано
29 липня 2018
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку