Презентація до години спілкування "Спитай себе: що ти для України"

Про матеріал

Кожне покоління, кожна нація пишається своїми видатними людьми. Вони – камертон свого часу, що задає тональність життя суспільства, постійно піднімаючи планку суспільних діянь і прагнень.

Видатний давньогрецький філософ Сократ зробив свого часу висновок: «Чим більше я знаю, тим більше я не знаю». Людина приходить у світ для того, щоб постійно вдосконалювати, насамперед – себе, свій духовний світ, свої знання, уміння, навички, здібності.Якщо людина багато знає, вміє віднайти необхідну їй інформацію, відкинувши непотрібну, то вона – людина кмітлива, сучасна. З такою людиною завжди цікаво спілкуватись, з нею легко знайти тему для розмови, вона може дати відповіді на багато запитань, знайде вихід з будь-якої ситуації, здивує своїми пізнаннями. Пропоную вам і розширити межі своїх знань, іще раз переконавшись, що знання-це сила.

Сьогодні ми поговоримо про видатних людей України, які звеличували український народ своєю діяльністю, своїм розумом і талантом. Вони не цуралися рідної мови, берегли традиції свого роду, усвідомлювали себе справжніми українцями і були гордими з того. Вони звичайні люди, але змогли лишити по собі слід і заповісти нам, своїм нащадкам, продовжувати їхню справу. Вони творили історію України.

Отже,пропоную вам вікторину, у якій згадаємо найвідоміших у світі українців.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Найвизначніші постаті України

Номер слайду 3

Період Київської РусіСвятослав. Володимир Великий. Ярослав Мудрий. Володимир Мономах. Агапіт. Нестор

Номер слайду 4

Доба козацтва????

Номер слайду 5

Іван Федоров - першодрукар

Номер слайду 6

Іван Піддубний Народився 26 вересня 1871 року на Полтавщині, неподалік містечка Золотоноші, у селі Богодухівці (тепер Чорнобаївський район Черкаської області) в сім'ї селянина Максима Піддубного, козацький рід якого славився великою силою. Іван Піддубний також дістав від предків великий зріст і витривалість.

Номер слайду 7

Херсонець Андрій Ковальов -переможець чемпіонату України з легої атлетики у 2015 р...

Номер слайду 8

Андрій Проценко. Подолав висоту 2 м. 30 см. Чемпіон Європи

Номер слайду 9

Чемпіони світу. Чоловіча четвірка у складі херсонців Дмитра Міхая та Артема Морозова, а також українців Олександра Надтоки та Івана Довгодька посіла друге місце на чемпіонаті Європи з академічного веслування.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Міліонер із Глуховабез внеску цієї родини у Києві не було б чотирьох провідних музеїв, десятка лікарень, університетів, храмів.

Номер слайду 14

10м. "жінка-Шаляпін" …співачкою захоплювалися в Росії, Польщі, Іспанії, Північній Америці. Живучи в Італії, вона співала в Португалії, Єгипті, Алжирі, Іспанії, Бразилії, Аргентині."Це пісні мого народу, українські пісні...".(1872 — 1952)

Номер слайду 15

9 м. Її підпис часто зустрічався на ділових паперах французького двору поряд з "хрестиком" неписьменного короля. У Франції вона поширювала традиції Київської Русі, насамперед повагу до освіти, культури і мистецтва.

Номер слайду 16

8 м. Зірка світової опери – Євгенія Мірошниченко Євгенія Семенівна Мірошниченко народилася у 1931 році в селі Радянське Харківської області.40 років – з 1957 по 1997 – вона була незмінною солісткою Київського театру опери та балету і викладала в консерваторії на кафедрі сольного співу.

Номер слайду 17

7 м. Катерина Білокур"Якби в нас була художниця такого рівня, ми змусили б заговорити про неї увесь світ»П. Пікассо. Творчість української художниці з села Богданівки належить до найкращих надбань світової культури ХХ століття.

Номер слайду 18

6 м.…за легендою, вона була чарівною, як травневе сонце. З усіх країн приїжджали просити її руки молоді лицарі, князі, королевичі... Але вона була дуже вередливою і відмовила усім, хто до неї сватався. Дні і ночі вона плакала. З її сліз утворився струмочок, який згодом став річкою. А гора, де мешкала бідолаха, назвали Дівич-горою. Ця гора знаходиться з правого боку річки.

Номер слайду 19

5 м.«Ні,я буду крізь сльози сміятись…»

Номер слайду 20

Володимир Великий Ярослав Мудрий Богдан Хмельницький гетьман Мазепа Микола Грушевський Леся Українка

Номер слайду 21

4 м. Королева української літератури 20 ст. «Я вибрала долю собі сама…»

Номер слайду 22

3 м. Королева аланів Її пам'ятають і навіть обожнюють незважаючи на те, що жила вона 500 років тому!

Номер слайду 23

2 м. Перша жінка, яку прилучили до лику святих. 969 р.

Номер слайду 24

1 м. ???

Номер слайду 25

Мій рідний край – моя колиска

Номер слайду 26

Коментар із ВКСьогодні українці єдині, як ніколи, не дивлячись на всі негаразди. Давайте побажаємо одне одному знову здобути мир і спокій на нашій рідній землі.🌏 У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. Усі великі успіхи нашої держави складаються з успіхів кожного небайдужого українця - як безліч річок і потічків зливаються в один могутній Дніпро. Мирного неба над головою! Слава Україні!

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Вітчизна — це не хтось і десь,Я — теж Вітчизна.І. Світличний

Номер слайду 29

Спитай себе: що ти для України. Майбутнє вже наступило Роберт Юнг

pptx
Додано
21 квітня 2018
Переглядів
1014
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку