Презентація до гри"Що?Де?Коли?3етап"

Про матеріал
Презентація до гри"Що?Де?Коли?3етап" містить цікаві запитання, на які потрібно швидко дати точну відповідь.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект-гру розробила вчитель вищої категорії Марущак Зоряна Михайлівна

Номер слайду 2

Зі слів ведучого телепрограми “Орел і решка”, саме один найбагатший магазин книг Livraria Lello у Португалії дав натхнення автору для написання найзахоплюючої книги. У книзі автор описує цей магазин,але вже у іншому ракурсі. Цими книгами захоплюється весь світ, хоча їм вже 23 роки. Назвіть автора книг та назву. Питання 1.

Номер слайду 3

Питання 2. На фотографії зображено дію однієї сили. Саме вона робить мильні бульбашки такими круглими. Що це за сила?

Номер слайду 4

Питання 3. Ім'ям цього вченого названо пристрій, який є надією майбутнього. Через те, що у вченого виникла ідея дистанційного управління та він впровадив ідею створення електродвигуна, його ім'я тепер обожнюють усі. Назвати вченого і механізм.

Номер слайду 5

Питання 4. Назва цієї групи з українського діалекту означає “ Санки ”. Саме її пісню так розспівували на кожному кроці на майдані у Києві в 2005 році. Через те, що вона тоді була така популярна, група поїхала представляти Україну на Євробаченні. Назвіть групу і пісню.

Номер слайду 6

Питання 5. Якщо роздратувати цю жабу, то вона випускає таку отруту, як наркотик. Місцеві жителі навіть придумали вколювати отруту жаби під шкіру, щоб отримувати неймовірну насолоду, відчувати ейфорію. Руки від цієї отрути стають свинцевими, людині в перші секунди стає дуже жарко. Саме через місце, де вперше її знайшли, ця жаба отримала свою назву. А як саме її звати?

Номер слайду 7

Питання 6. На землі не знайти іншої вогнедихальної гори, наукові спостереження за якою ведуться майже два тисячоліття. Це найвідоміший вулкан у світі. Неаполітанська затока, на березі якого височіє масив вулкану, одна з найкрасивіших в Італії. Можна годинами милуватися її чарівним пейзажем, який, здається, так і дихає спокоєм, тишею і умиротворенням. Але саме тут знаходиться єдиний в континентальній Європі активний вулканічний район. Назвіть його.

Номер слайду 8

Питання 7 Це є єдиною в світі ягодою, насіння якої розташоване зовні, а не всередині. Ці насіння називаються горішками, а плід - багатогорішком. При цьому це відмінний засіб від головного болю, так як в ній знаходяться речовини, близькі до складу аспірину. Сік цієї ягоди - справжній плямовивідник пігментних плям і веснянок. Нею можна відбілити шкіру. Також вона сприяє відбілюванню зубів. До того ж її люблять всі малюки, хоча дуже часто вона викликає в них алергію.

Номер слайду 9

Питання 8 Ця планета виробляє більше тепла, ніж одержує від Сонця. З усіх планет в нашій системі вона— найхолодніша. Найбільший супутник, Тритон, приблизно через три з половиною мільярди років буде розірвано його гравітацією, після чого його уламки утворять ще одне кільце навколо планети. Околиці відвідувалися лише одним зондом — Вояджером-2, в 1989 році. Зонд пройшов на відстані до 3000 від північного полюса Нептуна. Назвіть планету.

Номер слайду 10

Питання 9 Досить багато видів є хижаками (хоча за своєю суттю практично всі вони недружелюбні і є причиною загибелі багатьох рослин і тварин). Ці витвори природи- хижаки мають спеціальні пристосування (нарости) для ловлі комах. А є види, які розпорошуючи свої спори і потрапляючи в жертву виростають в ній. Однак, люди їх дуже люблять, вирощують, «полюють» на них. Назвіть, про що йде мова?

Номер слайду 11

Питання 10. Ці тварини здатні запам'ятати понад 250 слів і жестів, вони можуть рахувати до 5 і вирішувати найпростіші математичні завдання. Вони сміються також, як люди, тільки замість «ха-ха» вони вимовляють «х-х». У США знаходиться єдина в світі церква для цих тварин. Вони можуть розрізняти ультразвукової свист. Дізнавшись про це, Пол Маккартні вставив цей звук в одну з пісень спеціально для цієї тварини. Хто це?

Номер слайду 12

ІІ тур. Питання 1. Одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень, народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На You tube різні виконання набирають мільйони переглядів. Пісня прозвучала у багатьох закордонних фільмах. Назвіть її через хвилину.

Номер слайду 13

Питання 2. Ці піски часто називають українською "Сахарою". Площа пісків, які розкинулися на території кількох районів Херсонської області, становить понад 160 тисяч гектарів, що робить їх найбільшою пустелею Європи. Їх добре видно з космосу. А як називають їх в Україні?

Номер слайду 14

Питання 3. Перша гасова лампа винайдена у цьому древньому українському місті в 1853 р. і в цьому ж році в одному з місцевих госпіталів була проведена перша операція при гасовій лампі. Місто надзвичайно красиве. Його це називають українським «маленьким Парижем», «маленьким Віднем», «український П'ємонт», «Бандерштадт»Протягом своєї історії він змінював свою назву на Lemberg. Що це за місто?

Номер слайду 15

Питання 4. Незважаючи на те, що українці носять звання їдців цього продукту, середньостатистичний житель країни вживає в рік всього 18 кілограм його. Навіть німець з’їдає втричі більше. Це джерело таких цінних і незамінних жирних кислот як: пальмітинова, олеїнова, ліноленова, стеаринова. В ньому містяться вітаміни А, Е, D, F, мікроелементи (селен), жирні кислоти (насичені й ненасичені).

Номер слайду 16

Питання 5. Це озеро має кілька легенд.«Кілька сотень років тому місцеві гори були у володінні у одного дуже старого графа. Також у графа була юна і дуже красива дочка. Звали її через неймовірно блакитні очі. Одного разу дівчина прогулювалася схилами і, збираючи квіти, побачила прекрасного молодого хлопця. Пара відразу сподобалася одне одному, і вони закохалися. Дізнавшись про це, граф розпорядився стратити простого хлопця за любов до його досконалої дочки.»Воно найглибше і найкрупніше озеро на площині гір. Друга його назва - “Морське око”.

Номер слайду 17

Питання 6. Мало хто знає, що висота цієї вежі залежить від погоди. В сонячну погоду балки з яких складається вежа можуть нагріватись більш ніж на сорок градусів і через це під впливом температури вони розширюються. Дослідження виявили що висота вежі коливається на більше ніж десять сантиметрів. Що це за вежа?

Номер слайду 18

Питання 7. На кінці цієї частини сучасних швейних машин утворюється тиск, який дорівнює 5 тисяч атмосфер. Це надзвичайно багато, якщо порівнювати із тиском колеса автомобіля на дорогу (2тисячі атмосфери). Що це за частина швейної машинки?

Номер слайду 19

Питання 8. Сьогодні у світі з понад двадцяти тисяч вивчених видів риб, триста можуть створювати у своєму тілі електрику. Наприклад одна з риб вміє генерувати напругу в більше ніж чотириста вольт. Що це за риба?

Номер слайду 20

Питання 9. Фізик з Великої Британії Чарльз Бойз написав книгу на більше ніж 200 сторінок про ці цікаві тіла, в якій він вивчав сили, що надають їм їх форму. В захопленні від цього фізичного явища діти, оскільки перелив кольорів на них зачаровує. Додам, що колір їх залежить від кута падіння променя та товщини плівки. Що це за тіла?

Номер слайду 21

Питання 10. Унікальне утворення Гуель-Ер-Рішат, яке назвали «оком», розташоване на південному сході цієї великої пустелі, у Мавританії. Діаметр "ока" складає 30-50 кілометрів, тому повністю його можна побачити лише з космосу. Мало того, що Око величезних розмірів, він ще й дуже давнє. Вчені говорять, що найбільш старому кільцю налічується від 0,5 до 0,6 млрд. років. В якій пустелі є це “Око”? Назвіть її.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковалева Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
Алфавітний покажчик
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
582
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку