Презентація до інтегрованого уроку-дослідження «Що таке щастя?» (українська література - за твором Емми Андієвської «Казка про яян», українська мова – «Творення прикметників»)

Про матеріал
Ця презентація має допомогти вчителю під час проведення уроку, на слайдах представлений матеріал, який треба візуалізувати, згадати або запам'ятати, "цікавинки", що допомагають урізноманітнити хід уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований урок-дослідження«Що таке щастя ?»(українська література - за твором Емми Андієвської «Казка про яян», українська мова – «Творення прикметників»)

Номер слайду 2

Епіграф до уроку: «Найщасливіша людина та, хто дарує щастя найбільшій кількості людей» Дені Дідро

Номер слайду 3

СЛОВНИКОВА РОБОТАЕГОЇЗМ - негативна риса характеру, що полягає у себелюбстві, байдужості до людей, постійному нехтуванні суспільними інтересами задля особистих інтересів. АЛЬТРУЇЗМ - безкорисливе піклування про благо інших і готовність жертвувати для інших своїми особистими інтересами; протилежне егоїзм. ГУМАНІЗМ - ставлення до людини, пройняте турботою про її благо, повагою до її гідності; людяність.

Номер слайду 4

САМОЦВІТИ - кольоровий чи безколірний коштовний, напівкоштовний або виробний камінь з яскравим блиском. КЕЛЬМА – будівельньний інструмент у вигляді невеликої лопатки для мурування стін, настилання бруківки тощо. ВЕЖА – висока вузька споруда, що має спеціальне призначення.

Номер слайду 5

1 рядок- слово, що називає тему.2 рядок - два прикметники, що асоціюються з першим словом.3 рядок - три дієслова, пов’язані з темою.4 рядок-фраза з чотирьох слів ( думка – підсумок).5 рядок- слово-синонім до теми. Федько. Правдивий, спритний. Допомагає, вигадує, терпить. Не залишить у біді. Друг. Сенкан – вірш, що складається з п’яти рядків

Номер слайду 6

Кольори веселки Червоний – любов. Помаранчевий – оптимізм. Жовтий – успіх. Зелений – здоров'я. Блакитний – мрія, гармонія, вірність. Синій – спокій. Фіолетовий – знання, рівновага.

Номер слайду 7

Способи творенняприкметників. Складання основ. Суфіксальний Префіксальний. Префіксально-суфіксальний

Номер слайду 8

Присвійні прикметники утворюємо так:

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ти на білому світі – людина!Тож повинна тепло нести. Поміж інших усіх – єдина,Будь найкращою в світі ти!І тому пам’ятай, дитино,Егоїзм – не для тебе, ні. Світло ти пронести повинна,Щоб зробились серця ясні.

Номер слайду 11

РЕЦЕПТ ЩАСТЯ Візьміть чашу терпіння, налийте туди повне серце любові, вкиньте дві пригорщі щедрості, хлюпніть гумору, посипте добром і додайте якомога більше віри. І все те добре перемішайте. Потім намажте на шматок відпущеного вам життя і пропонуйте всім, кого зустрінете на своєму шляху. Щасти вам !

Номер слайду 12

1 . § 45 (стор.144-145) вивчити. 2. Скласти фанфік (за твором Емми Андієвської «Казка про яян») із використанням прикметників різних способів творення. Фанфік – це різновид творчості прихильників будь-якого твору, розповідь, у якій задіяний сюжет, герої або якісь інші деталі існуючого твору.

pptx
Додано
24 січня 2022
Переглядів
508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку