Презентація до інтегрованого уроку історії України «Повість минулих літ» - найдавніший літопис нашого народу . Літописна оповідь « Кий , Щек , Хорив та їх сестра Либідь»

Про матеріал
Презентація до уроку історії України та української літератури за темою : «Повість минулих літ» - найдавніший літопис нашого народу . Літописна оповідь « Кий , Щек , Хорив та їх сестра Либідь»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя країна - Україна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1. ЩО ВИВЧАЄ НАУКА ІСТОРІЯ? 2. ЧИМ КОРИСТУЮТЬСЯ ВЧЕНІ, ВИВЧАЮЧИ ІСТОРІЮ? 3.ЯКІ ВИ ЗНАЄТЕ ВИДИ ІСТОРИЧНИХ ДЖЕРЕЛ? 4. А ДО ЯКОГО ВИДУ ДЖЕРЕЛ ВІДНОСИТЬСЯ ЛІТОПИС ? 4.ХУДОЖНІЙ ТВІР – ЦЕ.. 5.ПОВІСТЮ НАЗИВАЮТЬ…….

Номер слайду 5

Номер слайду 6

“ Я ПОВИНЕН ! ” Знати про історичну і літературну пам’ятку «Повість минулих літ». Розповідати Про автора Літописця. Переказувати зміст оповіді «Три брати — Кий, Щек, Хорив і сестра їхня Либідь». Розуміти значення літописання для нащадків. Усвідомлювати, Що Київські князі – достойний приклад для нащадків.    

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

1.Із чиїм іменем літописець пов'язував заснування Києва? 2.Про які географічні назви, крім Києва, йдеться в літописній легенді? 3.Як автор ставиться до дійових осіб? 4.Яким був Кий? 5.Як грецький цар ставився до Кия? 6.Які племена жили на Русі? 7.Яким було місце, де брати збудували місто Києв?

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Уявіть себе сучасним літописцем. Запишіть невеличкий літопис вашого життя.

Номер слайду 24

ppt
Додано
16 квітня 2019
Переглядів
3191
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку