Презентація до інтегрованого уроку:"Розвиток фізичної культури і спорту у Середні віки."

Про матеріал
"Розвиток фізичної культури і спорту у Середні віки."___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток фізкультури і спорту у середні віки. Рицарські турніри

Номер слайду 2

Завдання уроку. Сформуємо уявлення про розвиток фізичної культури і спорту в період середніх віків;Розглянемо історію Стародавнього світу, Середніх віків та Олімпійську освіту сучасності;Ознайомитесь з олімпійськими цінностями та кодексом рицарської честі;Продемонструвати творчі здібності у командній грі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види спорту

Номер слайду 5

СИСТЕма підготовки рицарів створена у ХІ столітті французом Профанеом Годфруа включала в себе :- полювання;- їзду верхи на коні;- плавання;- стрільбу з лука;- боротьбу;- придворні манери;- мистецтво служби при дворі.

Номер слайду 6

Рицарські чесноти Вірність церквіВірність сюзерену. Особиста хоробрість. Дотримання правил поєдинку. Святість даного слова. Великодушність до переможених. Благородне ставлення до дам

Номер слайду 7

врівноваженість якостей тіла, волі, розуму;поєднання спорту з культурою та освітою;дотримання способу життя, який ґрунтується на радощах, здобутих власними зусиллями;повага до загальних основних етичних засад;гармонійний розвиток людини;сприяння утвердженню мирного суспільства; повага до людської гідності;розбудова мирного, кращого світу завдяки вихованню молоді засобами спорту;заняття спортом без будь-яких дискримінацій;взаєморозуміння в дусі дружби і чесної гри. Основні цінності олімпізму:

Номер слайду 8

Турнір — спортивне змагання з ігрових видів спорту зі значним числом учасників — гравців, або команд. Турніри можуть проводитися, як короткий захід в певному місці, або як довготривала система матчів, що триває впродовж значного часу (сезон), і проводиться з роз'їздами команд.

Номер слайду 9

Види турнірів. Шаховий. Волейбольний. Футбольний Боксерський. Тенісний та ін.

Номер слайду 10

Завдання уроку

Номер слайду 11

Лицарський турнір — військове змагання лицарів у середньовічній Західній Європі. Імовірно, турніри почали проводитись з другої половини XI століття. Батьківщина турнірів — Франція. Батьком турніру називають Жоффруа де Прейлі (перша половина XI століття). Призначення турніру — демонстрація бойових якостей лицарів, що складали головну військову силу Середньовіччя.

Номер слайду 12

Сучасні реставрації рицарських турнірів

Номер слайду 13

Нагороди на олімпійських іграх стародавнього світу та в наші часи

pptx
Додано
11 квітня 2019
Переглядів
3658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку