Презентація до інтегрованого уроку з української мови та природознавства 3 клас на тему "Власні та загальні іменники. Заповідні території рідного краю."

Про матеріал
Презентація до інтегрованого уроку з української мови та природознавства 3 клас на тему "Власні та загальні іменники. Написання власних іменників. Заповідні території рідного краю."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтегрований урок з української мови та природознавства3 клас. ТЕМА. Власні та загальні іменники. Написання власних іменників з великої букви. Заповідні території рідного краю. Державні заповідники. Ботанічні сади. Учитель початкових класів. Синівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ловигіна Людмила Іванівна

Номер слайду 2

Хвилинка милування та емоційного налаштування

Номер слайду 3

Асоціативний кущ. ПРИРОДА

Номер слайду 4

Вправа «Квест – знаходження нових слів»Прочитайте правила на с. 120, 121 у підручнику з української мови і знайдіть незнайомі слова. Гра «Замкни ланцюжок» (усна фронтальна робота за вправою 285). До власних назв з довідки дібрати загальну назву

Номер слайду 5

Робота в парах. Гра «Продовжте ряд до 5 назв» Користуючись картою України, в кожному ряду допишіть ще по 4 власних назви. Міста України – Суми, … Річки України – Псел, … Заповідники України – Горгани, …

Номер слайду 6

ФІЗКУЛЬТХВИЛИНКА

Номер слайду 7

Пояснювальний диктант. Заповідники – це ділянки землі, де охороняється вся природа: рослини, тварини, ґрунти, повітря, вода. Нині в Україні діють 17 державних заповідників.

Номер слайду 8

Вибіркове списування за вправою 284 Випишіть з тексту тільки власні назви Канів, Дніпра, Тарас Григорович Шевченко, Чернечою, Тарасовою, Великому Кобзареві. Пам'ятник Т. Шевченку в Каневі Місто Канів стоїть на високому правому березі Дніпра. Тут похований великий український поет Тарас Григорович Шевченко. Раніше гору, на якій знаходяться могила і пам'ятник поета, називали Чернечою. А нині в народі її називають Тарасовою. Щодня йдуть на цю гору люди, щоб уклонитися Великому Кобзареві.

Номер слайду 9

Гра «Наукова експедиція»Опрацюйте тексти на картках і складіть письмовий звіт Нікітський ботанічний сад (Крим)Канівський заповідник (Черкаська область)Карпатський заповідник (Івано-Франківська, Закарпатська області)Поліський заповідник (Житомирська область)Чорноморський заповідник (Херсонська, Миколаївська області)Ялтинський заповідник (півострів Крим)Михайлівська цілина (Сумська область Лебединський район)Ботанічна пам’ятка природи місцевого значення «Синівська» (Сумська область Липоводолинський район)

Номер слайду 10

Найстаріший і найбільший заповідник України - Асканія-Нова

Номер слайду 11

Робота в групах. Гра «Розсипанка» Із розсипаних слів утворити речення.І група. Найбільший заповідник України – Асканія-Нова знаходиться на Херсонщині.ІІ група. Зберігають, вивчають і розмножують рідкісні рослини в ботанічних садах.

Номер слайду 12

Гра «Так чи ні»Найстаріший і найбільший заповідник України – це Асканія-Нова. Назви заповідників пишуться з маленької букви. Охорона природи – справа кожного. У ботанічних садах розводять тварин. Імена та прізвища учених, які працюють на заповідних територіях України пишуться з великої букви. Заповідники – це ділянки землі, де охороняється вся природа: рослини, тварини, ґрунти, повітря, вода.

Номер слайду 13

Індивідуальна робота на картках 1. Б 2. Б 3. А 4. А, В, Д, Е

Номер слайду 14

Малюнковий диктант із творчим завданням Придумайте клички тваринам і запишіть загальну і власну назву. У Київському зоопарку живуть такі тварини: …, …, …, …, … .

Номер слайду 15

Михайлівська цілина

Номер слайду 16

Гра «Незакінчене речення»Щоб не завдати шкоди природі, треба …Найцікавіше завдання на уроці …Ці знання я зможу використати …

Номер слайду 17

Домашнє завдання. Виконай вправу 287 с. 122. Склади словосполучення на природоохоронну тематику, використовуючи власні і загальні назви. Опрацюй $ 44, 45. Склади розповідь про охорону природи у Сумській області.

Номер слайду 18

МОЛОДЦІ!

pptx
Додано
23 січня 2022
Переглядів
861
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку