Презентація до комбінованого уроку "Косметичні проблеми підлітків "

Про матеріал
Презентація з використанням різних прийомів, рекомендаціями лікаря про здорове харчування, ознайомлення з лікарською косметикою і правилами вибору косметичних засобів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Косметичні проблеми підлітків Підготувала вчитель біології ЗОШ І-ІІІ ст. смт Раухівка Мазур Л.І.

Номер слайду 2

Етюд «Хвилинка гарного настрою» «Якщо хочеш, щоб життя тобі усміхнулось – спочатку сам усміхнись життю» Дж. Смітт Тож давайте для початку посміхнемося своїм однокласникам и гостям, візьмемося за руки, побажаємо один одному здоров’я. А тепер з гарним настроєм ми почнемо наш урок.

Номер слайду 3

ЗНАЙОМСТВО Написати своє ім’я у стовпчик і напроти кожної літери написати слово, яке починається з неї і характеризує вас.

Номер слайду 4

Життя – це шанс кожного. Мати Тереза, лауреат Нобелівської премії світу, громадянка світу в найвищому розумінні цього слова залишила тим, хто вступає в життєвий шлях, духовний заповіт.

Номер слайду 5

Життя — це шанс. Скористайся ним. Життя — це краса. Милуйся нею. Життя — це мрія. Здійснюй її. Життя — це виклик. Прийми його. Життя — це обов'язок. Виконай його. Життя — це гра. Стань гравцем. Життя — це цінність. Цінуй його! Життя — це скарб. Бережи його. Життя — це любов. Насолоджуйся нею. Життя — це таємниця. Пізнай її. Життя — це король лиха. Побори все. Життя — це пісня. Доспівай її. Життя — це боротьба. Почни її. Життя — безодня невідомого. Не бійся, вступи в неї. Життя — фортуна. Шукай цю мить! Життя таке чудове — не загуби його. Це твоє життя.Борись за ньго.

Номер слайду 6

Самостійна робота. Доповни речення і встав пропущені слова. Слова для довідок: Дзеркало організму Підшкірна жирова клітковина Вік, здоров'я, соціальний статус людини Верхній захисний шар шкіри Несприятливих зовнішніх впливів:вітру, сонця, вологості Дерма

Номер слайду 7

Прийом «Назви тип шкіри» Зустрічається рідко. Вона матова, гладенька, без лишнього блиску, з легким рум’янцем, без дефектів. Така шкіра добре переносить мило і воду, стійка до атмосферного впливу. Але це не значить, що вона не потребує догляду.

Номер слайду 8

Ніжна, гладенька, бархатна. В неї є свої переваги і недоліки. Вона тонка, але більше любої другої шкіри піддається впливу сонця і вітру, температури і вологості. На шкірі вже в ранньому віці з'являються морщинки, особливо навколо очей і носа. Така шкіра погано переносить воду: після вмивання з'являється почуття стягування. З такою шкірою достатньо багато турбот. Прийом «Назви тип шкіри»

Номер слайду 9

Постійно блистить, пори на ній розширені, нагадують лимонну шкірку. Під впливом інфекції на ній можуть виникати подразнення, запалення. Але у такої шкіри є і позитивні якості: вона довго залишається еластичною, на ній пізніше виникають морщини і з віком шкіра стає краще.  Прийом «Назви тип шкіри»

Номер слайду 10

Шкіра обличчя має ознаки і жирної, і сухої шкіри - найчастіше це результат неправильного догляду за шкірою обличчя. У Т-зоні (лоб, ніс, підборіддя) шкіра жирна, а на скулах і щоках - нормальна. Володаркам такого типу шкіри необхідно використовувати косметичні засоби для двох типів шкіри. Прийом «Назви тип шкіри»

Номер слайду 11

Руханка (фізкультхвилинка) Як живеш? (ось так) А пливеш? (ось так) А ідеш? (ось так) Як біжиш? (ось так) А танцюєш? (ось так) Як береш? (ось так) Як даєш? (ось так) Як зірки з неба збираєш? (ось так) Як сідаєш? (ось так)

Номер слайду 12

КОСМЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ ПІДЛІТКІВ

Номер слайду 13

КОСМЕТИЧНІ ПРОБЛЕМИ Чорні цятки (камедони) Прищі Вугри Висипи Лущення Ластовиння

Номер слайду 14

Найболючіша проблема підлітків, яка потребує серйозного ставлення - вугри. Це вузлики та скупчення гною, що утворилися внаслідок закупорювання шкірних пор. Вони з'являються в період статевого дозрівання, коли в організмі зростає рівень гормонів, які виробляють статеві та деякі інші залози. Переносячись кров'ю по всьому організму, ці специфічні речовини забезпечують в організмі дитини вікові зміни. Вугри можуть бути різні - від неглибоких дрібних прищиків до великих гнояків, які лишають по собі рубці.

Номер слайду 15

Зокрема, важливо додержувати таких рекомендацій:  їсти регулярно невеликими порціями;  уникати гострих приправ;  уникати надмірного споживання солі; не пити міцного чаю і кави;  обмежити споживання жирів;  уникати солодощів (особливо шоколаду, какао, халви, тістечок); вживати молочні продукти; їсти якомога більше фруктів, салатів зі свіжих овочів Додатковими, але обов'язковими, умовами лікування вугрів є охайність, перебування на свіжому повітрі, здоровий сон. Особливу увагу слід звернути на харчування.

Номер слайду 16

Головні чинники здоров’я шкіри Міцний і повноційний сон омолоджує шкіру підлітків , робить її красивою та підвищує кровопостачання шкіри і вона стає рожевою , свіжою очі набувають осяйного блиску, рухи - спокійні і гармонійні .  Регулярний сон – одна з основних умов доброго самопочуття.

Номер слайду 17

Гігієнічні процедури сприяють нормальній діяльності шкіри . Завдяки водним процедурам з її поверхні видаляються мертві клітини, піт, жир, пил, які закупорюють пори та можуть спричинити подразнення і появу вугрів. Чиста шкіра свіжа, красива, приваблива.

Номер слайду 18

ДЛЯ ЗДОРОВОЇ ШКІРИ

Номер слайду 19

Насіння соняшнику Вітамін Е, від старіння, впливу УФ - променів Цільне зерно Зберігає шкіру від старіння Насіння льону Попереджає появу пігментації, додають до каш і салатів Чорний шоколад У невеликій кількості придає красу шкірі, а надмірна кількість призводить до прищів та алергій

Номер слайду 20

Чорниця Збільшує кількість антиоксидантів в двічі Авокадо Багатий на вітамін Е та захищає від УФ - променів Гранат Вітамін С, зменшує ризик раку шкіри

Номер слайду 21

Червоний перець 100% дієтичної норми вітамін С Лосось Ця риба знижує сухість шкіри і робить її м'якою, гладкою і еластичною Цибуля Захист від зморшок і УФ - променів Батат (солодка картопля) Вітамін А, оновлює клітини шкіри

Номер слайду 22

Косметичні засоби для підлітків Слово «косметика» походить від грецького kosmetike й означає «мистецтво прикрашати». Люди здавна застосовували косметичні засоби. Прообразом сучасної косметики є крем чи мазь, які складалися з жиру тварин. Потім до тваринних жирів почали додавати рослинні олії, духмяні речовини, віск і лікарські засоби. Косметику умовно можна поділити на гігієнічну (профілактичну), лікарську, декоративну та пластичну хірургію.

Номер слайду 23

Гігієнічна косметика - це засоби, що слугують для захисту від холоду, вітру, сонця, вологості тощо (олії, пудри, пасти, креми, мило).

Номер слайду 24

Лікарська косметика лікує косметичні вади обличчя і тіла, при цьому використовує медичні препарати - вітаміни, гормони.

Номер слайду 25

Декоративна косметика - це мистецтво прикрашати обличчя, догляд за нігтями, мистецтво зачіски. Її засоби - пудри, губні помади, грим, рум'яна, туш для повік, фарби для волосся тощо.

Номер слайду 26

Пластична або естетична хірургія - видалення та виправлення вроджених вад і таких, які не вдалося виправити за допомогою лікувальної косметики.

Номер слайду 27

Правила вибору косметичних засобів За віком За типом шкіри Вивчити інструктаж щодо користування Для перевірки реакції шкіри, нанести трохи засобу на ділянку шкіри на зап'ясток Придбати засоби необхідно тільки у магазинах або аптеках

Номер слайду 28

Ситуативні задачі Догляд за обличчям Догляд за волоссям Догляд за нігтями Користування косметикою

Номер слайду 29

Вади шкіри лікують: Алое Звіробій

Номер слайду 30

Подорожник Шавлія Ромашка

Номер слайду 31

Вправа «Хай щастить!» Хай сьогодні нам щастить Хай нам завтра пощастить Хай завжди усім щастить! Будьмо!

Номер слайду 32

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Куряченко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
6 листопада 2021
Переглядів
1178
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку