Презентація до конспекту уроку "Зірка Мензатюк "Небилиці про рукавиці"

Про матеріал
Дана презентація є супроводом до конспекту уроку з позакласного читання "Зірка Мензатюк "Небилиці про рукавиці"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Зірка Мензатюк, "Небилиці про рукавиці" (казка)»: Підготувала: Буцьківська Тетяна Василівна. Вчитель початкової школи Байрацької ЗОШ І-ІІ ст. Диканського району Полтавської області

Номер слайду 2

Вправа « Ми одна сім’я» Ми усі одна сім’я: він, вона і ти, і я. Усміхнись тому хто справа -Усміхнись тому хто зліва –Ущепни того хто справа – Ущепни того хто зліва –Усміхнись тому хто справа –Усміхнись тому хто зліва -Ми усі одна сім’я: він, вона і ти, і я

Номер слайду 3

Робота над чистомовкою. Ма-ма-ма - настала …Ла-ла-ла – ішла дівчинка …Ила-ила-ила – рукавичку …. Ило-ило-ило – диво-деревце …айні-айні-айні – а плоди ті ….

Номер слайду 4

Дві сестрички – рукавички виглядають із полички. Тільки випаде сніжок – кличуть гратись на лужок. Дві сестрички – рукавички гратись в сніжки мають звичку. Як на землю прийде нічка – я кладу їх на поличку. Хай вони відпочивають і до ранку висихають.

Номер слайду 5

"Колись малою я любила читати, сидячи на горісі. Гілля навколо було мов зелене шатро, я опинялася мовби в інакшому, таємничому світі. А ще, правду кажучи, я ховалася. Батьки не схвалювали мого читання-всього-підряд. Тепер розумію чому. Книжки — як друзі. Є серед них надійні і справжні. Є й такі, на які просто марнуєш час." (Зірка Мензатюк)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гра « Дешифрувальник» Не про би ру ці ка ли ви ці

Номер слайду 8

Небилиці невелике оповідання розповідного змісту про те , чого немає в дійсності; неправда, вигадка

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Словникова робота Садовина – плоди садових дерев. Городина – городні плоди та зелень. Оболо́нь  — історична місцевість на півночі Києва, яка розташована на правому березі Дніпра. 

Номер слайду 12

…бабуся виплела Оксанці м’якенькі, гарненькі, пухнасті рукавички, а Оксанка їх загубила. Точніше, загубила тільки ліву.

Номер слайду 13

Спочатку здивувалася двірничка Фросина… Другим здивувався професор Петро Петрович… і пішов читати лекцію студентам-першокурсникам … науку рукавицезнавство.

Номер слайду 14

Гра «Мікрофон»- У якому місті відбувалися події описані у творі?- Коли трапилася ця історія?- Хто загубив рукавичку?- З чим порівнювалися дерева восени?

Номер слайду 15

Аналіз змісту з вибірковим читанням.- Хто є головним героєм твору?- Про кого ще йдеться в тексті?- Що було дивним для двірнички Фросини?- Як називалася наука, про яку говорив професор Петро Петрович?- Хто сказав: «Рукавиці літають, наче птиці»?(Зачитати)- Що вирішила зробити дівчинка наступної зими?- Що трапилося з рукавичними деревами навесні?- Про які дивні дерева йдеться мова у тексті?- Що вас здивувало в поведінці професора?- Як и розумієте останній абзац твору «Щоправда, чарівних дерев і так вистачає. Дерев, що вміють осяяти місто, засвітившись, мов люстри). 

Номер слайду 16

Гра «Знайди пару» Двірничиха Фросина Галасували і голосували. Петро Петрович Розгубилася і не мела сходів. Депутати Почав викладати науку «Рукавицезнаство»

Номер слайду 17

Стратегія «Кубик Блума»1. Чому твір має таку назву?2. Якби ти потрапив до твору, щоб ти змінив?3. Розкажи епізод з твору, який тобі найбільше сподобався.4. Що повчального є в цьому творі?5. Склади продовження історії.6. Знайди слова, які тобі незрозумілі. 

Номер слайду 18

Стратегія «6 капелюхів»У вас на партах є рукавички 6 кольорів. Напишіть на білій – яка інформація була для вас корисна на уроці, на жовтій - які переваги у рукавичного дерева, на чорній- в якій ситуації, описаній у творі, потрібно бути обережним, червоній – чому не можна зустріти рукавичного дерева наших садках, зеленій – яке чарівне дерево посадили б ви в своєму саду , синій – чи отримали ви задоволення від роботи на уроці.

Номер слайду 19

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Яртим Тетяна Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 січня 2020
Переглядів
3470
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку