Презентація до курсу Природничі науки 6 клас за підручником Рудич,Щербина, Ненашев

Про матеріал
Презентація допоможе підготувати вступний урок до курсу " Природничі науки " авторів М.В.Рудич, В.М.Щербина, І.Ю.Ненашев,
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вступ§1 Єдність природничих наук

Номер слайду 2

Прикладні наукові дослідження в системі природничих наук {5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Наукові дослідження Фундаментальні дослідження Прикладні дослідження

Номер слайду 3

Фундаментальні дослідження — це діяльність, спрямована на набуття нових знань прозакономірності розвитку природи, суспільства, людини.

Номер слайду 4

Що вивчають природничі науки? 1. Що є предметом вивчення біології?2. Що вивчає географія?3. Що вивчає хімія?4. З якою метою проводять прикладні наукові дослідження?

Номер слайду 5

Прикладні науки До природничих наук, що здійснюють відповідні прикладні дослідження належать біохімія, геофізика, біогеографія, астробіологія та інші.

Номер слайду 6

1. Що об’єднує всі природничінауки?2. Чим фундаментальні дослідження відрізняються від прикладних наукових досліджень?

Номер слайду 7

Міждисциплінарні дослідження це такі , що стосуються двох або більше наук.

Номер слайду 8

Зроби завдання №1-3 з іzzі

Номер слайду 9

Приклади міждисциплінарних наук

Номер слайду 10

Лукрецій припустив, що всесвіт створений та існує без допомоги богів, що матерія складається з дуже маленьких частинок, які безперервно рухаються, випадково стикаються й починають рухатися в іншому напрямку.

Номер слайду 11

Біоніка (від давньогрец. bion — елемент життя, живе) — відносно молода наука, яка тісно пов’язана з живою природою. Вона вивчає будову та життєдіяльність організмів для розв’язання інженерно-технічних завдань у різних галузях життєдіяльності людини

Номер слайду 12

Запитання і завдання. Чим фундаментальні дослідження відрізняються від прикладних наукових досліджень? Уявіть, що ви біохімік/біохімікиня. Запропонуйте напрями та наведіть приклади ваших досліджень. У яких галузях господарства можна використати їхні результати?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Підтримка дітям

Номер слайду 15

Висновки Природничі науки здійснюють усебічні дослідження природи. Вони ґрунтуються на прикладних наукових дослідженнях, які спрямовані на набуття й застосування нових знань для практичних цілей. Чіткі межі між різними науками поступово зникають, тому сьогодні переважають міждисциплінарні дослідження. Усі сучасні технології певним чином використовують явища та закони природничих наук.

pptx
Додано
16 квітня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку