Систематизувати, закріпити й поглибити знання про особливості білкових речовин, знати їхній склад, будову, властивості; вміти розкрити функції білків на прикладах; знати кольорові реакції на білки; вміти довести амфотерні властивості; мати уявлення про біологічний синтез білків;знати значення білків у житті людини.
Питання для закріплення вивченого матеріалу:1) Які речовини входять до складу білків? а) амінокислоти; б) спирти; в) ефіри; г) кислоти 2) Скільки амінокислот беруть участь в утворенні білків? а) 16; б) 20; в) 30; г) 10 3) Які білки називаються неповноцінними? а) у яких відсутні деякі амінокислоти; б) у яких відсутні деякі незамінні амінокислоти; в) у яких відсутні деякі замінні амінокислоти.
4. У результаті якої реакції утворюються білки? а) гідролізу; б) поліконденсації; в) гідратації; г) етерифікації.5. Якого кольору утворюється осад при взаємодії білка з концентрованою нітратною кислотою: а) білий; б) жовтий; в) фіолетовий; г) блакитний.6. Незворотній процес порушення первинної структури білків називається: а) ренатурацією; б) денатурацією; в) деструкцією.
7. Пептидним називають зв’язок між:а) карбоксильною групою однієї амінокислоти і аміногрупою іншоїб) карбоксильними групами двох амінокислотв) аміногрупами двох амінокислот8. Амінокислоти, які синтезуються в організмі людини та тварин з інших сполук (з продуктів обміну речовин), називають:а) незаміннимиб) частково заміннимив) замінними