Презентація до он-лайн засідання Клубу бабусів і дідусів "З Україною в серці"

Про матеріал
Презентація до міні-вікторини для бабусів і дідусів "З Україною в серці" до Дня Соборності України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засідання «Клубу бабусів і дідусів»«З Україною в серці»

Номер слайду 2

У всіх людей одна святиня,Куди не глянь, де не спитай. Рідніша їм своя пустиня,Аніж земний в чужині рай.Їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини,А нас, людей, без Батьківщини. Микола Чернявський

Номер слайду 3

22 січня відзначається важливе історичне свято – День Соборності України. Важливе тому, що воно безпосередньо пов'язане із боротьбою українців за свободу, самовизначення та єдність. Традиції свята. У 1990 році, на честь святкування річниці «Акту Злуки», силами представників Народного Руху України було організовано «живий ланцюг» від Івано-Франківська до Києва через Львів. Величезна відстань — 770 км. За деякими даними, у цій акції взяло участь до 3 мільйонів людей.

Номер слайду 4

І «Бліц вікторина»(питання-відповідь)

Номер слайду 5

1. Назвіть герб України

Номер слайду 6

Назвіть герб України (тризубець)Предмети, наділені магічною силою, що оберігали від злих сил, лиха та горя.

Номер слайду 7

Назвіть герб України (тризубець)Предмети, наділені магічною силою, що оберігали від злих сил, лиха та горя. (обереги)Іграшка, яка є оберегом та виготовлена із тканини і ниток , без вузла.

Номер слайду 8

Назвіть герб України (тризубець)Предмети, наділені магічною силою, що оберігали від злих сил, лиха та горя. (обереги)Іграшка, яка є оберегом та виготовлена із тканини і ниток , без вузла. (лялька-мотанка)У народі кажуть «Не плюй … куди? прийдеться води напитися»

Номер слайду 9

Назвіть герб України (тризубець)Предмети, наділені магічною силою, що оберігали від злих сил, лиха та горя. (обереги)Іграшка, яка є оберегом та виготовлена із тканини і ниток , без вузла. (лялька-мотанка)У народі кажуть «Не плюй … куди? прийдеться води напитися» (колодязь, криницю)5. Який національний оберіг вдягають на голову українським дівчаткам в 12 років?

Номер слайду 10

Назвіть герб України (тризубець)Предмети, наділені магічною силою, що оберігали від злих сил, лиха та горя. (обереги)Іграшка, яка є оберегом та виготовлена із тканини і ниток , без вузла. (лялька-мотанка)У народі кажуть «Не плюй … куди? прийдеться води напитися» (колодязь, криницю)Який національний оберіг вдягають на голову українським дівчаткам в 12 років? (віночок)Дівоча прикраса з живих або штучних квітів, колосків, кольорового пір’я.

Номер слайду 11

7. Типова для української кухні страва, що являє собою щипані, рвані чи різані шматочки тіста, зварені в окропі

Номер слайду 12

7. Типова для української кухні страва, що являє собою щипані, рвані чи різані шматочки тіста, зварені в окропі (галушки) 8. Назвіть птаха, який є оберегом людської оселі

Номер слайду 13

7. Типова для української кухні страва, що являє собою щипані, рвані чи різані шматочки тіста, зварені в окропі (галушки) 8. Назвіть птаха, який є оберегом людської оселі(лелека)9. Назвіть рослинні символи українського народу.

Номер слайду 14

7. Типова для української кухні страва, що являє собою щипані, рвані чи різані шматочки тіста, зварені в окропі (галушки) Назвіть птаха, який є оберегом людської оселі (лелека)Назвіть рослинні символи українського народу.(верба, калина, барвінок, чорнобривці, соняшник)10. Що тільки жінкам одягають на голову?

Номер слайду 15

7. Типова для української кухні страва, що являє собою щипані, рвані чи різані шматочки тіста, зварені в окропі (галушки) Назвіть птаха, який є оберегом людської оселі (лелека)Назвіть рослинні символи українського народу.(верба, калина, барвінок, чорнобривці, соняшник)10. Що тільки жінкам одягають на голову? ( хустка)

Номер слайду 16

ІІ «Хвилина на роздуми»(українські прислів'я та приказки)

Номер слайду 17

Роду переводу козацькому нема.

Номер слайду 18

Козацькому роду нема переводу

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Людина без Батьківщини – як соловей без пісні

Номер слайду 21

Без і України нема калини верби

Номер слайду 22

Без верби і калини нема України

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Дякую за співпрацю!

pptx
Додано
13 жовтня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку