презентація до педагогічної ради Національно патріотичне виховання системна і цілеспрямована діяльність педагогічного колективу у формуванні громадянської свідомості

Про матеріал
В презентації описуються форми та складові патріотичного виховання, як історична память українського народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Національно патріотичне виховання системна і цілеспрямована діяльність педагогічного колективу у формуванні громадянської свідомості

Номер слайду 2

Це так, як дихати – любити Батьківщину. В. Сосюра

Номер слайду 3

успадкування духовних надбань українського народу; вивчення вікових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його Збройних сил; виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі, палке прагнення боротися за розквіт, велич і могутність Батьківщини, готовності її захищати;утвердження принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, милосердя, патріотизму та інших доброчинностей. Мета національно - патріотичного виховання:

Номер слайду 4

Морально – психологічне забезпечення національно – патріотичного виховання – це формування позитивних установок: Високе самопочуття громадянина України Стійкий соціальний оптимізм Впевненість у єдності з Вітчизною

Номер слайду 5

Складові патріотичного виховання. Любов

Номер слайду 6

Форми патріотичного виховання. Шкільний музей. Просвітницькі години. Бесіди. ЛекціїРозповідіЕкскурсіїУроки

Номер слайду 7

Виховання національно свідомої особистості, патріота своєї держави не можливе без любові до рідного слова. Виховний захід до Дня української писемності та мови. Мовознавчий турнір « Ну що б, здавалося, слова!»

Номер слайду 8

Шкільний ярмарок і конкурс композицій з природничого матеріалу

Номер слайду 9

Загальношкільна лінійка «Голодомор – печальна сторінка в історії України»У національній пам'яті українського народу навіки закарбовано сторінку болю, ім'я якому Голодомор. Масштаб пам'яті про нього є для нас, українських громадян, мірилом національної гідності і людської чесності.

Номер слайду 10

Привітання з Днем захисника України бійців 17 окремого мотопіхотного батальйону, які захищають нашу державу на сході.

Номер слайду 11

Вибір майбутньої професії- це внесок у розвиток багатства нашої держави

Номер слайду 12

Відзначення 239-ї річниці заснування рідного міста,

Номер слайду 13

Сучасна українська молодь успадкувала від своїх пращурів широту і велич душі козацької, щирої, доброї, готової допомогти нужденним у скрутну хвилину. Участь учнів школи у благодійних акціях: “ Осінній дар” , “Яблучко” , “Ялинка” , по збору продуктів харчування для дітей пільгових категорій , воїнів АТО .

Номер слайду 14

Національний патріотизм передбачає насамперед історичну пам’ять. Пам’ятаймо , хто ми, чиїх батьків і будьмо великими Українцями!

pptx
Додано
22 жовтня 2023
Переглядів
221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку