Презентація до першого уроку " Ми- українці, ми - за мир!"

Про матеріал

Презентація створена до першого уроку " Ми- українці, ми - за мир!", мета якого: Поглибити знання учнів про Україну, продовжити ознайомлювати дітей із національними символами України, формувати національну свідо-мість школярів, виховувати патріотів рідної держа¬ви, повагу до її символів, розвивати пізнавальні інтереси; виховувати любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасного.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

У всіх людей – одна святиня, Куди не глянь, де не спитай, Рідніша їм своя пустиня, Аніж земний в чужині рай. Їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини, А нас, людей, - без Батьківщини.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Дуже багато про Україну складено віршів,пісень, легенд,казок, прислів’їв і приказок.

Номер слайду 6

Всюди добре, а вдома найкраще. У нас такий край, що й під вишнею рай. Кожному мила своя сторона. Із своєї печі і дим не гіркий. Людина без Вітчизни, як соловей без пісні. Рідна земля і в жмені мила. За рідною-землею і в небі скучно. За рідний край життя віддай.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

28 червня – День Конституції України

Номер слайду 9

Я маю право Я — українець. Є у мене право на рідну мову та свою державу, на гордий прапор золотисто-синій, на щастя жити у такій країні. Я — українець. Право знати маю про тих, кого героями вважаю, що людство рятували від руїни, — синів і дочок, гідних України. Я — українець. Хочу право мати завжди усе, що думаю, казати, на незалежну та міцну державу, на все, що гарантовано по праву. Я — українець. І моє це право любити землю горду й величаву, та дух свободи набирати в груди. Я — українець. Був ним, є і буду!

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Київ

Номер слайду 12

вулиця Хрещатик

Номер слайду 13

Площа Незалежності

Номер слайду 14

Михайлівський собор

Номер слайду 15

пам'ятник Б.Хмельницькому

Номер слайду 16

будинок Парламенту

Номер слайду 17

Золоті Ворота

Номер слайду 18

стадіон «Динамо»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Гімн Музика Михайла Вербицького Слова Павла Чубинського Ще не вмерла України і слава, і воля, Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля. Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці. Душу й тіло ми положим за нашу свободу, І покажем, що ми, браття, козацького роду. Державними символамиУкраїни є герб, прапор, гімн.

Номер слайду 21

Що таке символи? Символи – це особливі знаки , які відрізняють один народ від іншого.

Номер слайду 22

Гімн України Гімн нашої держави — це урочиста пісня, символ єдності українського народу. Гімн звучить на ознаменування сили, слави і могутності держави.

Номер слайду 23

Музика Михайла Вербицького Слова Павла Чубинського Ще не вмерла України і слава, і воля, Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля. Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці. Душу й тіло ми положим за нашу свободу, І покажем, що ми, браття, козацького роду. Гімн України Ще не вмерла України

Номер слайду 24

Герб України Державний герб України-золотий тризуб на синьому тлі. Народне розшифрування нашого герба означає “воля”

Номер слайду 25

Прапор України Прапор — полотно певних кольорів, символ незалежності держави. Державний прапор України - синьо-жовтий. Жовтий – колір хліба, життя, сонця. Блакитний – колір неба, миру, джерельної води.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Яна Клочкова – олімпійська чемпіонка, плавчиня.

Номер слайду 28

Андрій Шевченко – футболіст, володар “Золотого м’яча”.

Номер слайду 29

Володимир Кличко – чемпіон світу з боксу.

Номер слайду 30

Ада Роговцева – народна артистка України

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Українська мова Гей, яка чудова, Свіжа і багата Українська мова, Мова мами й тата! Мова мами й тата, Діда і бабусі, Знаю її добре, Ще краще навчуся. (Роман Завадович)

Номер слайду 34

Ми — юні громадяни і патріоти України, в ім'я майбутнього — ми голосуємо... ЗА МИР!

Номер слайду 35

Вічна слава героям!

Номер слайду 36

Молитва за Україну Боже великий, єдиний, Нам Україну храни, Волі і світу промінням Ти її осіни. Світлом науки і знання Нас, дітей, просвіти, В чистій любові до краю Ти нас, Боже, зрости. Молимось, Боже єдиний, Нам Україну храни, Всі свої ласки й щедроти Ти на люд наш зверни. Дай йому волю, дай долю, Дай доброго світу, Щастя, дай, Боже, народу І многая, многая літа.

Номер слайду 37

Слава Україні!

ppt
Додано
20 жовтня 2018
Переглядів
1544
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку