Презентація до підсумкового уроку " Детектив"

Про матеріал
Два детективні агентства отримують протягом уроку певні завдання. Хто ж першим розкриє злочин?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відкриття детективних агентств « Друзі Шерлока»«Агентство на вулиці Морг»

Номер слайду 2

Кроссенс – асоціативна головоломка . Слово «кроссенс» означає «перетин значень». Зображення розташовують так, що кожна асоціативна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом решту картинок. Необхідно знайти асоціативний зв'язок між сусідніми картинками. Завдання: охарактеризувати особистість письменника або персонажа , віднайшовши асоціативний зв’язок між картинками.

Номер слайду 3

Метод «Кроссенс»

Номер слайду 4

Метод «Кроссенс»

Номер слайду 5

Рефлексія. Метод « Незакінчене речення»

Номер слайду 6

10 фактів на користь читання

Номер слайду 7

Факт 1 Читання художньої літератури різних жанрів, різних авторів передбачає освоєння читачем нової термінології, слів, притаманних певному жанру, автору тощо. Факт 2 За рахунок читання покращуються розмовні навички. Ви вчитеся думати і формулювати свої висловлювання чітко, зрозуміло і красиво. Читання книг робить нас більш впевненими. Факт 3 Психологи стверджують, що читання допомагає знизити вірогідність стресів. Час від часу навіть найбільш витриваліюди страждають від стресів. У такий період життя найкраще лікування - хороа книга

Номер слайду 8

Факт 4 Читання розвиває пам’ять, логіку та мислення. Всі пам’ятають із курсу літератури в школі, що не існує жодного художнього твору без теми та основної ідеї. Якраз для їх визначення наш мозок активізує всі процеси. Факт 5 Читання подовжує молодість. Давно відомо, що людина старіє тоді, коли старіє її мозок. Читання тримає нашу голову в постійному тонусі, змушує її працювати і таким чином, не дає старіти. Факт 6 Читання робить нас більш творчими. Мозок, який працює, генерує велику кількість ідей, які можна почерпнути з книжок і втілити в життя.

Номер слайду 9

Факт 7 Читання покращує концентрацію. Коли людина читає, книга вимагає повної віддачі. Тому обов’язковою умовою ретельного читання є концентрація на тому, що ви читаєте. Факт 8 Читання допомагає приємно і з користю проводити вільний час. Вам ніколи не набридне читати книги. Факт 9 Читання робить ваш погляд аналітичним. Через призму книжок ви будете краще розуміти навколишній світ, людей, що поряд, навіть самого себе. Факт 10 Читання дарує спокій та умиротворення.

Номер слайду 10

Підсумок

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Вільне есе

Номер слайду 12

pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
1276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку