Презентація до проекту "Народна символіка"

Про матеріал

Презентація має багато цікавого й повчального матеріалу, який допоможе виконати проект. Кожен слайд ілюстрований, відповідає дійсності, учні сприймають наочний матеріал краще.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Символи України як держави

Номер слайду 2

ЗАГАДКи. На ріднім полі шепчуть колоски, Я рад би знати їх думки. Я слухав, чув, як кожна колосина. Шептала тихо слово…УКРАЇНА Красивий, щедрий, рідний крайІ мова наша солов’їна. Люби, шануй, оберігай. Усе, що зветься…УКРАЇНА

Номер слайду 3

Легенда Давним давно жила одна жінка. І було у неї три сини. Росли сини чесними, сміливими і дуже любили свою матір, готові були віддати за неї своє життя. Підросли вони і вирішили піти в люди і прославити свою матір.

Номер слайду 4

Першим пішов старший син. Мати, щоб він про неї пам’ятав, подарувала йому золоту корону з трьома промінчиками. Пішов син. І за корону, яка зігрівала людей і вела вперед, показувала дорогу до кращого життя, дали першому сину ім’я – Тризуб.

Номер слайду 5

Середньому сину мати в дорогу подарувала жовто-блакитний одяг. Своїми хорошими справами прославив він свою матір. Дали люди йому ім’я – Прапор.

Номер слайду 6

А там, де був молодший син, завжди звучала дзвінкоголоса пісня, тому що мати подарувала молодшому сину голос солов’я. І дали йому ім’я – Гімн.

Номер слайду 7

Наш герб – тризуб. Його запровадив київський князь Володимир Мономах. На ньому можна прочитати слово ,,Воля”. Число ,,три”завжди вважали чарівним, казковим. А ще в тризубі відображена триєдність життя. Це батько-мати-дитя, які символізують собою силу, мудрість, любов.

Номер слайду 8

Наалюйте Герб одним із трьох способів

Номер слайду 9

Наш прапор – синьо-жовтого кольору. Жовтий колір – це колір пшеничного поля, колір хліба, зерна, що дарує життя всьому сущому на землі. Жовтий колір це ще й колір жовтогарячого сонця, без лагідних променів якого не дозрів би, не заколосився б життєдайний хліб. Синій колір – це колір чистого, мирного неба.

Номер слайду 10

Автор слів. Чубинський П. П. Вербицький М. Автор музики

Номер слайду 11

ЗАГАДКи. Знак держави головний,Всяк його повинен знати. Воля, слава, сила в нім. Ну ж бо, спробуй відгадати!По радіо звучить щоденнопатріотична пісня,що возвеличує Вкраїнуі прославля навічно. Синє небо, жовте жито -цю святиню знають діти. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Фільченкова Надія Олексіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
1053
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку