Здоров'я набагато більше залежить від наших звичок і харчування, аніж від лікарського мистецтва. (Джон Леббок)
Номер слайду 3
Види поживних речовин
Номер слайду 4
Номер слайду 5
Номер слайду 6
Номер слайду 7
Номер слайду 8
Номер слайду 9
Традиційна система харчування українців Основними засадами харчування українців завжди були збалансованість, різноманітність, висока біологічна цінність, простота приготування. Як приклад — харчування запорозьких козаків. На столі зазвичай були соломаха (густо зварене на воді житнє борошно), тетеря (не дуже густо зварене на квасі житнє борошно та пшоно), щерба (рідко зварене на риб’ячій юшці борошно). Круту тетерю їли з риб’ячою юшкою, жиром, молоком чи водою. Ласували козаки й м’ясом, зокрема дичиною, свининою та рибою. Не відмовлялись від вареників, сирників, гречаних галушок із часником. Простота і різноманітність їжі забезпечувала високу працездатність і здоров’я.
Номер слайду 10
Українська національна кухня. Каша пшоняна. Ковбаса домашня. Борщ Вареники
Номер слайду 11
Домашнє завданняhttps://www.tablycjakalorijnosti.com.ua/yizha/hotovi-stravy • Складіть перелік 5 своїх улюбених страв.• Визначте скільки кілокалорій, а також білків, жирів і вуглеводів міститься у 100 г ваших страв. Для цього введіть назву страви у поле «Знайти за назвою страви».