Презентація до теми "Монументальний живопис.Вітраж." 7 клас

Про матеріал

Презентація до уроку в 7 класі .Тема "Монументальний живопис.Вітраж".Презентація розповідає про виникнення вітражу.його види. Також дає інформацію про художників-вітражистів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво вітражу. Об’ємно-просторова форма. Мартинович О. Я.

Номер слайду 2

Вітраж (від лат. Vitrum і фр. Vitre - скло) - унікальний за силою свого художнього впливу на глядача і різноманіттю ефектів вид художнього і декоративного мистецтва.

Номер слайду 3

Археологічні дослідження свідчать, що спроби виготовлення вітражного скла робилися в стародавньому Вавилоні, Єгипті, Греції і Римі. На території стародавнього Карфагена знайдені скляні уламки, які вказують на те, що свої перші кроки мистецтво вітражу здійснювало там більше п'яти тисяч років тому.

Номер слайду 4

Зображення Христа із Вейссембурзького абатства (кін. ХІ ст.) Нині розміщено у Страсбурзькому музеї у Франції. Вважається, що він походить із бенедиктинського абатства на півночі Ельзасу.

Номер слайду 5

Франція . Шартрський собор 12-13 ст

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сен‑Шапель,Париж (сер. ХІІІ ст.) 15 високих вікон Святої капели, що розташована на паризькому острові Сіте, зображують сцени зі Старого та Нового Завітів, а також святу реліквію — терновий вінець, залитий кров’ю Христа, привезену до Парижа королем св. Людовіком.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Холодний Петро Іванович1875-1930 рр. Церква Успіння Пресвятої Богородиці

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вітраж Френка Ллойда Райта (1912 р.)

Номер слайду 14

Луї́с Ко́мфорт Ті́ффані (нар.18 лютого 1848 -пом. 17 січня 1933) — американський художник і дизайнер, виразник модерну (сецесії) в декоративно-ужитковому мистецтві. Міжнародне визнання Тіффані здобув вишуканими художніми виробами з кольорового скла (вітражі, абажури, біжутерія), кераміки, коштовних каменів, емалей, металів.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Пресвітеріанська церква у Балтіморі (Brown Memorial Church) (1915 р.)

Номер слайду 20

Зіґмар Польке —багато років провів, проектуючи нові вікна для тисячолітнього Кафедрального собору Цюріха. П’ять вітражів зображують біблійні сцени; найбільш захопливими є абстрактні композиції митця, виконані з тонко нарізаного агату.

Номер слайду 21

«Каплиця Матісса» (1949‑1951)

Номер слайду 22

pptx
Додано
13 листопада 2023
Переглядів
234
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку