Презентація до теми "Палітра мистецьких жанрів."

Про матеріал
Презентація до уроку на тему "Палітра мистецьких жанрів. Серенада". Ця презентація допоможе дітям наочно засвоїти основні поняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Серенада

Номер слайду 2

У найстарішому значенні серенада — пісня, виконана для коханої, зазвичай у вечірній чи нічний час і часто під її вікном. Такий жанр був поширений у Середньовіччі і епоху ренесансу. Джерелом такої серенади є вечірня пісня трубадурів (serena). Вокальна серенада була поширена у побуті південних романських народів (Італія, Іспанія). Співак зазвичай сам акомпанував собі на лютні, мандоліні або гітарі.

Номер слайду 3

Серенада (от італ. serenata – «ясний, відкритий»,лат. sero — «пізній») — музичний твір, що виконується на чиюсь честь у супроводі лютні, мандоліни чи гітари.

Номер слайду 4

Лютня - струнно-щипковий інструмент у народів Стародавнього Єгипту, Індії, Китаю, Греції. Араби називали її "королівським інструментом". Вони привезли лютню до Іспанії, звідки інструмент поширився Європою і швидко підкорив її. Кілька століть поспіль лютня панувала на музичному небосхилі. На ній виконувалисоло, її голосзвучав в ансамбляхта під час співу.

Номер слайду 5

Мандоліна — один із численних нащадків лютні. Вона виникла в Італії та поступово стала народним інструментом не тілдьки на батьківщині, а й за її межами. На восьми струнах мандолінах грають медіатором — невеликою краплеподібною пластиною. Оркестр із мандолін (часто з гітарами) називають «неаполітанським».медіатор

Номер слайду 6

Гіта́ра  — струнний музичний інструмент родини лютень.  Звук  створюється вібрацією струн і підсилюється резонатором — декою інструменту.  Гітари поділяються на акустичні, електроакустичні, електричні та напівакустичні. Крім того гітари розрізняють за кількістю та матеріалом виготовлення струн, будовою корпусу і призначенням. Гітара використовується як сольний, акомпануючий та ансамблевий інструмент у різних музичних напрямках.

Номер слайду 7

Франц Шуберт(1797-1828)австрійський композитор, автор приблизно 600 вокальних композицій, дев'яти симфоній (восьма — найвідоміша — називається «Незакінчена»), а також великої кількості камерних і сольних фортепіанних творів. Ф. Шуберт « Серенада»

pptx
Додано
20 жовтня 2022
Переглядів
911
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку