Презентація до теми "Репродуктивна поведінка"

Про матеріал
Презентація може бути використана як додатковий матеріал при вивченні розділу Поведінка тварин
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чи знаєш ти, що…Біологія7 клас. Птахи

Номер слайду 2

ПІРНИКОЗА ВЕЛИКА/ GREAT CRESTED GREBE (лат. Podiceps cristatus) - надзвичайно гарний водоплавний птах з незвичайними звичками і дивовижними шлюбними ритуалами, що вирізняють його серед інших.

Номер слайду 3

Тільки уявіть: танцює для своєї половинки, живе в плавучому гнізді-кораблі, катає на спині пташенят, пірнає разом з ними під воду, сховавши дитинчат під щільно складеними крилами - мало хто ще може похвалитись такими здібностями.

Номер слайду 4

Пірникозу велику легко впізнати за довгою витонченою шиєю та яскравим оперенням. Голова, шия і черевце у неї білі, спина - буро-рудого забарвлення, пір'я з боків - строкато-коричневі, а лапи - оливково-зелені. Тіло у пірникози великої подібне до торпеди, що дозволяє їй з легкістю пірнати і плавати під водою. При зануреннях вона переміщається лише з допомогою лап, пропливаючи при цьому від 5 до 25 м лише за 10-30 секунд, а пірнати може на глибину до 4-х метрів (ці здібності й відображено в її українській назві).

Номер слайду 5

Харчується птах різною водною живністю, включаючи жаб, тритонів, молюсків, раків, комах. Але основний її раціон становить риба – від мальків до досить великих дорослих особин. Для нормального засвоєння важкої їжі пірникоза ковтає дрібні камінці та власне пір'я. З їхньою допомогою ці птахи краще перетравлюють їжу (пір'я огортає пухом гострі риб'ячі кістки і захищає шлунок та кишечник від пошкодження.)

Номер слайду 6

Пірникоза велика – моногамний птах. Пари зазвичай утворюються ще в зимовий період. Серед водоплавних птахів пірникози вирізняються одним із найкрасивіших шлюбних ритуалів. Самці виконують чудернацький танець у вигляді синхронних рухів шиєю та головою. Дивлячись на цей танець, самки обирають собі партнера.

Номер слайду 7

Виникла пара синхронно пірнає під воду, випливаючи з пучком водоростей у дзьобі. Потім самець і самка біжать по воді назустріч один одному, розпушивши пір'їни на шлюбному «комірці» і трясучи головою при переміщенні. Наблизившись впритул, вони приймають у воді вертикальну стійку, утримуючи при цьому в дзьобі пучок водоростей, який пропонують як «весільний подарунок» партнеру. Хіба не романтичні птахи?Кому вже пощастило спостерігати за їх весільним танцем?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1.  Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 червня 2022
Переглядів
960
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку