Презентація до тренінгу. Ефект метелика.

Про матеріал
Тренінг містить застосування ігрових ситуацій, що допомогають створити можливість для зміни власних стереотипів щодо клімату, погоди, енерговитрат, тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Ефект метелика»Екологічний тренінг

Номер слайду 2

"Все у твоїх руках

Номер слайду 3

Едвард Лоренц ( 1972)

Номер слайду 4

Правила роботи в групіцінувати час; • говорити по черзі, коротко, по темі; • бути толерантним; • бути позитивним; • бути активним

Номер слайду 5

Завдання«Якість життя» Якість життя залежить від того, який слід мешканці країни залишатимуть в довкіллі унаслідок своєї діяльності. Якість життя людини залежить від її стосунків із довкіллям. Беремо ресурси – використовуємо енергію – виробляємо не лише товари, але й відходи. Чи можливо у такому випадку говорити про поліпшення якості життя?

Номер слайду 6

Завдання «Все пов`язане з усим» Усі природні явища мають для людини множинне значення і повинні бути оцінені з різних точок зору. Необхідно знайти можливість комплексного використання усіх природних багатств в інтересах різних галузей господарства, охорони здоров`я, туризму з урахуванням відновлювальних сил самої природи. Об`єкти природи та діяльність людини взаємопов`язані; розумне їх використання віддаляє настання «ефекту метелика» або знижує його наслідки.

Номер слайду 7

Завдання «За все потрібно платити» Сформулюйте причини виникнення проблеми та зазначте її зв`язок зі зміною клімату. Усі розглянуті проблеми прямо чи опосередковано пов’язані зі змінами клімату. За все потрібно платити… І яка ціна? Спочатку ви віддаєте «гроші», а потім будете розплачуватися неврожаєм, потопом, руйнаціями, хворобами…. Учорашні та сьогоднішні дії людини в природі, у повсякденному житті – це помах крил метелика… А наскільки незворотними будуть наслідки, де і у якій мірі вони проявляться, передбачити важко.

Номер слайду 8

Всі ми у якійсь мірі закладаємо своє майбутнє і майбутнє світу. Будь-яка наша дія може відгукнутися і через день, а може дати про себе знати вашим правнукам. Так що думайте перед тим, як щось робите. Тренінг «Ефект метелика» наочно демонструє, що можна знайти у собі ті аспекти, найменша зміна яких сприятиме глобальним змінам не лише у вашому житті, але й у житті планети. І найголовніше, цими змінами ви можете керувати!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку