Амінокислоти: склад і будова молекул, загальні і структурні формули, характеристичні (функціональні) групи, систематична номенклатура. Пептидна група. Хімічні властивості аміноетанової кислоти. Пептиди. Білки як високомолекулярні сполуки. Хімічні властивості білків (без запису рівнянь реакцій). Мета : опрацювати
у медицині,для годівлі тварин, як вихідні речовини для добування пластмас та штучних волокон. З капронового волокна виготовляють одяг, штучне хутро, парашути, канати, рибальські сітки. З особливо міцного капрону виробляють кордову тканину для авто- та авіапокришок, деталі машин і приладів. Застоосування амінокислот
Установіть відповідність між типом структури білка та її характеристикою: Структура Характеристика1- первинна А- утворення глобул2- вторинна Б – послідовність амінокислот3- третинна В – утворення водневих зв'язків між радикалами амінокислот4- четвертинна Г – універсальна взаємодія між елементами поліпептидного ланцюга. Д – утворення біполярного іона. Закріплення