Презентація до уроків "Іменник"

Про матеріал

Презентація "Українські народні страви" розроблена до нестандартного уроку української мови з теми "Змінювання іменників за числами" . Вона допоможе вчителю не тільки пояснити новий матеріал , а ще й ознайомити учнів з українськими народними стравами. Дітям буде цікаво попрацювати з цим матеріалом.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мови

Номер слайду 2

Любі діти, добрий день!Зичу праці і пісень. А ще, друзі, всім бажаю. Сил, натхнення на весь день.

Номер слайду 3

Добрий день! Добрий день!Дякуємо за побажання!На урок беремо з собою. Знання, навички й старання

Номер слайду 4

Ребус

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Каліграфічна хвилинкаЇж та хвали, ніби сам варив, цей смачний борщ творив.

Номер слайду 9

Гра «Українські страви»

Номер слайду 10

Борщ – борщіГалушка – галушки. Вареник – вареники. Корж – коржіКалач – калачіГречаник – гречаники. Голубець – голубціПерець - перці

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Метод «Броунівський рух»• Учні 1 групи отримують картки червоного кольору.. Скласти два речення про вареники. Позначити число іменників• Учні 2 групи отримують картки жовтого кольору. Доповнити речення. Позначити число іменників. Я люблю вареники з картоплею, ... , ... . Вареники змащують ..., .... .• Учні 3 групи отримують картки зеленого кольору. Списати речення, позначити число іменників. Борщ, галушки, вареники, юшка – це народні страви. На ярмарку продається все: ковбаса, риба, мед, городина, садовина.

Номер слайду 13

Фізкультхвилинка Гра «Вареники»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Гра «Подай сигнал»

Номер слайду 16

Вергуни

Номер слайду 17

Галушки

Номер слайду 18

Гарбузова каша

Номер слайду 19

Деруни

Номер слайду 20

Душенина

Номер слайду 21

Зрази

Номер слайду 22

Лемішка

Номер слайду 23

Млинці

Номер слайду 24

Оладки

Номер слайду 25

Пампушки

Номер слайду 26

Куліш

Номер слайду 27

Налисники

Номер слайду 28

Медівник

Номер слайду 29

Номер слайду 30

 У сала є не мало назв: «шкварками» називають смажені шматочки сала невеликих розмірів. «Смалец» — топлене сало і він широко використовується в кулінарії. «Шпик» — підшкірне сало свині, яке піддавалося обробці (солінню чи копченню). Грудинкою прийнято називати сало, в якому є прожилки м’яса, а по-англійськи це називається «бекон».

Номер слайду 31

Домашнє завдання 1 група – записати рецепт приготування української страви.2 група – написати текст-розповідь «Корисні овочі», використовуя в тексті іменники в однині й множині.

pptx
Додано
20 травня 2018
Переглядів
1564
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку