Презентація до уроку астрономії "Україна космічна"

Про матеріал
Украї́на космі́чна — серія ювілейних та пам'ятних монет, започаткована Національним банком України у 2017 році.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна космічна  Украї́на космі́чна — серія ювілейних та пам'ятних монет, започаткована Національним банком України у 2017 році.

Номер слайду 2

60-річчя запуску першого супутника Землі 

Номер слайду 3

60-річчя запуску першого супутника Землі  «60-рі́ччя за́пуску пе́ршого супу́тника Землі́» — ювілейна монета номіналом 5 гривень, випущена Національним банком України, присвячена запуску першого супутника Землі, який випромінював радіохвилі на двох частотах, що дозволило вивчати верхні шари іоносфери. Радіоаматори всього світу стежили за звуковими сигналами, що передаються супутником. Його можна було спостерігати як зірку першої величини — навіть неозброєним оком. Дата запуску супутника вважається початком космічної ери людства. У створенні та запуску першого супутника Землі брали участь українські вчені та конструктори на чолі з основоположником практичної космонавтики С. П. Корольовим. Монету введено в обіг 29 серпня 2017 року. Вона належить до серії «Україна космічна».

Номер слайду 4

60-річчя запуску першого супутника Землі 

Номер слайду 5

60-річчя запуску першого супутника Землі

Номер слайду 6

Перший пуск ракети-носія "Зеніт-3SL" На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі – стилізовану композицію, що символізує запуск ракети-носія “Зеніт-3SL”; унизу написи: номінал 5 ГРИВЕНЬ та рік карбування монети 2019; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (унизу праворуч).

Номер слайду 7

Перший пуск ракети-носія "Зеніт-3SL" На реверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізоване зображення плавучої платформи, ліворуч від якої – корабель; по колу написи: ПРОГРАМА «МОРСЬКИЙ СТАРТ» (угорі) та ПЕРШИЙ ПУСК РАКЕТИ-НОСІЯ «ЗЕНІТ-3SL» (унизу).

Номер слайду 8

Запуск «Зеніт-3SL» з супутником «SICRAL 1B» 20 квітня 2009 року

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ppt
До підручника
Астрономія (рівень стандарту) 11 клас (Головко М.В., Коваль В.С., Крячко І.П.)
Додано
12 грудня 2019
Переглядів
623
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку