За всю історію існування людини харчування завжди було і
залишається найсуттєвішим чинником, який здійснює постійний
вплив на її здоров'я. Різке погіршення екологічної ситуації,
вплинуло на якісний склад харчових продуктів.
Питання екологічної безпеки харчових продуктів, вплив стану
довкілля на їх якість та проблеми наслідків їх забруднення на
даний час є актуальними практично в усіх країнах світу та в місті
Красилові зокрема.
Якість та склад продуктів харчування прямим чином зв'язані з станом навколишнього середовища.
Найбільш шкідливими є продукти харчування, які вирощені
* на територіях біля автомагістралей і залізниць;
*поблизу великих промислових підприємств;
На якість продуктів харчування негативно впливає використання:
*мінеральних добрив;
*пестицидів;
*солей важких металів.