Презентація до уроку доброти "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин"

Про матеріал
4 жовтня "Всесвітній день захисту тварин". Надаю презентацію до уроку доброти "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин". Гуманне ставлення до тварин-це дії, що відповідають вимогам захисту тварин від жорстокого поводження. Презентація вміщує слайди з правами та обов`язками власників тварин, а також фото та інформацію про тварин, що стали символами незламності України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всеукраїнський урок доброти. Гуманне та відповідальне ставлення до тварин Підготував Буригін М. О.вчитель географіїНікопольського ліцею №24 НМР

Номер слайду 2

4жовтня-Всесвітній день захисту тварин

Номер слайду 3

Гуманне ставлення до тварин - це дії, що відповідають вимогам захисту тварин від жорстокого поводження і передбачають доброзичливе ставлення до тварин, сприяння їх благу, покращання якості їх життя тощо

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Наші домашні улюбленці

Номер слайду 6

Наші домашні улюбленці

Номер слайду 7

Нас забрали з притулку!

Номер слайду 8

Нас забрали з притулку!

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Нікопольський притулок для котів

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Наша допомога притулку для тварин“Шанс на життя”

Номер слайду 13

Наша допомога притулку для тварин“Шанс на життя”

Номер слайду 14

Від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України було врятовано багато тварин. Деякі з них самі стали героями та символами відважності та незламності українського народу.

Номер слайду 15

Тварини-символи незламності України Кіт Фенікс Пам’ятаєте обгорілого кота, фото якого облетіли весь світ? Доля посміхнулась цій тварині: його врятував Володимир. Кіт пройшов лікування у клініці та зараз перебуває в офісі компанії свого рятівника. Тварина наразі почуває себе добре, кіт не осліп та не оглох, як спочатку думали. Так, війна залишила на його тілі рубці, але на щастя, його душа залишилась неушкодженою - чотирилапий грайливий, муркотить та довіряє людям.

Номер слайду 16

Тварини-символи незламності України Кішка Шафа-Глорія. На початку березня будинок зруйнували окупанти – до будівлі потрапила ракета. Тільки на початку травня люди, що проходили повз, помітили, що на одному з поверхів живе кіт. На допомогу прийшли волонтери із "Зоопатруля". Волонтери підняли дрон, щоб переконатися, що кішка жива. Місцеві рятувальники не мали потрібної техніки, щоб зняти тварину, тому залучили колег із сусіднього Ірпеня, які не відмовили, і два сміливці піднялися до квартири. Кішка, яка отримала нове ім'я Шафа на честь знаменитої кухонної шафки, прожила майже два місяці у зруйнованій багатоповерхівці у Бородянці на 7-му поверсі. Без води, їжі та можливості вибратися.

Номер слайду 17

Тварини-символи незламності України Собачка у зеленій хустціМарію Юхимівну з Горенки тепер знає вся Україна – вона стала зіркою соцмереж. Популярною її зробила фотографія Олега Переверзєва, на якій бабуся пестить свою закутану хусткою чорну собачку. Вона кутала собаку в хустку, щоб та не боялася. Хоча дуже страшно було і їй самій. Вона не покинула свою Боню, коли для собачки не знайшлося місця під час евакуації з-під обстрілу окупантів. Тепер жінка планує відремонтувати пошкоджений будинок.

Номер слайду 18

Тварини-символи незламності України Кошеня на вікніПухнасте кошеня сиділо на вікні зруйнованого будинку в Макарові. Фотографії тварини зробив Костянтин Сова, завдяки чому кіт зміг знайти свою нову господиню – йому дала притулок кінорежисерка з Києва Леся Харченко.

Номер слайду 19

Тварини-символи незламності України Хатіко з БучіВірний пес породи акіта-іну не хотів покидати свій рідний будинок і понад місяць ночував на його порозі. На жаль, його господиня не зможе повернутись – вона загинула під час окупації. Волонтери годували собаку, а потім знайшли йому нову родину.

Номер слайду 20

Харківський кіт Степан зібрав понад 10 тисяч доларів для тварин з України. Блогер кіт Степан. Найвідоміший  український кіт Степан, за яким на сторінці в Instagram стежить 1,2 мільйона підписників, зібрав понад 10 тисяч доларів на допомогу тваринам в Україні, які постраждали від війни. Про це повідомила власниця Степана, Анна, в соціальній  мережі улюбленця. "Дорогі мої друзі, я щиро вдячний за вашу чуйність і підтримку! Ми зібрали 10 тисяч доларів. Ваш внесок безцінний — завдяки вашій підтримці ми можемо забезпечити гідний догляд та лікування кожній тварині в Україні. Дуже дякую", — зазначено на сторінці Степана.

Номер слайду 21

Чотирилапі на службі ДСНСПес Патрон. Патрон працює у команді піротехніків ДСНС Чернігівської області та став справжньою зіркою Instagram. Спочатку джек-рассел-тер'єра готували до участі у виставках та змаганнях та навмисно до кар'єри сапера не готували. 9 травня пес отримав нагороду за свою роботу з рук президента України Володимира Зеленського – медаль "За віддану службу".

Номер слайду 22

Чотирилапі на службі ДСНССобака-розвідниця Вєста. Шукає "подарунки" окупантів: у Міноборони служить пухнаста розвідниця Вєста. Під час війни в Україні у лавах розвідників серед професіоналів своєї справи є не лише люди, але й тварини. Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило фото собаки-розвідниці на ім'я Вєста, яка допомагає військовим знаходити підступні "подарунки", які залишають російські окупанти. Зокрема, чотирилапа розвідниця спеціалізується на пошуку мінно-вибухових пристроїв."Вєста – велика розумниця. На "особистому рахунку" Вєсти – чимало знайдених ворожих "подарунків", відповідно, збережених життів захисників України", – розповіли в управлінні розвідки.

Номер слайду 23

Чотирилапі на службі ДСНССобака-водолаз Найда. У ДСНС України служать не лише собаки-піротехніки, а й собаки-водолази. Про це повідомляє Південне оперативно-територіальне об'єднання Національної гвардії України у фейсбуці. Це — Найда, нова «співробітнииця» групи пошукових, водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС Черкащини. Найда — породиста вівчарка, але взяли її з притулку. Вже з перших днів знайомства Найда проявила дисциплінованість та пристрасть до води. Тож водолази вирішили навчити її необхідним командам, зокрема й для порятунку на воді. Найда стала частиною команди рятувальників випадково. Господарі покинули тварину з цуценятами прив'язаною на території занедбаного будинку. Туди зоозахисники протягом місяця їздили годувати, щоб собака підпустила до себе. Цуценятам знайшли добрі руки, а Найду забрали до притулку. Там її побачили рятувальники. Згодом помітили її любов до води і заходилися тренувати.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Ми у відповіді за тих, кого приручили

pptx
Пов’язані теми
Географія, Інші матеріали
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
6064
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку