Презентація до уроку "Емма Андієвська. "Говорюща риба"

Про матеріал
Презентація стане в нагоді під час уроку узагальнення знань з теми. Матеріали презентації містять посилання на інтерактивні вправи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Десяте лютого. Класна робота. Емма Андієвська. «Говорюща риба».

Номер слайду 2

Емоційна готовність до уроку. Розпочався наш урок, сповнений прагнень й сподівань.Із казки балакуща рибка нам шле перлинки побажань!https://jamboard.google.com/d/1 MGp2i-3 ZTUPH_OVHso. XYh9 Pv. KLx. Fcl4i. MIFM4 Tz. Wt. Jk/edit?usp=sharing

Номер слайду 3

Тема уроку: Емма Андієвська. «Говорюща риба». Порушення питань моралі, дружби, сили слова у казці-притчі. Образи твору »

Номер слайду 4

Вправа «Очікування» Хочу дізнатися…Хочу почути…Хочу навчитися…Хочу зробити…Хочу…

Номер слайду 5

Наші завдання:- визначити і осмислити проблеми, порушені у творі;- охарактеризувати персонажів казки- притчі;- усвідомити поняття "дружби", "взаєморозуміння» та «сили слова».

Номер слайду 6

Проблемні питання: 1. Від чого залежить доля людей, схожих на «говорющу рибу»?2. Хто винен у тому, що сталося з рибою?

Номер слайду 7

Пограймо-пригадаймо!https://www.baamboozle.com/game/1408447

Номер слайду 8

Характеристика образів героїв казкиhttps://padlet.com/xarchenkomika1979/padlet-uafjqlzu6fhzszrz

Номер слайду 9

Фізхвилинка. Говорюща наша рибаІ пливе вона і стриба!

Номер слайду 10

«Інтерв’ю навпаки»Що вам відомо про мої дитячі роки? Чому я не була щасливою у «шанованих риб’ячою громадою батьків»За що оголосили мені суворий вирок: «Назавжди заборонено користуватися водяним царством?»Чому доля подарувала мені зустріч з рибалкою?Що сприяло зародженню приязні між мною і людиною? Чому не почула мого привітання, не побачила мене дружина рибалки? Чи бачили ви,діти, у своєму світі людей, схожих на мене?Хто ж винен у тому, що сталося зі мною?

Номер слайду 11

Проблематика твору:✵ індивідуальність і неординарність;✵ сила слова;✵ вимушена еміграція✵ поділу на «свій» / «чужий✵ буденність, схильність до стереотипів;✵ дружба і взаєморозуміння в родині.

Номер слайду 12

Гра «Справжній друг»https://wordwall.net/uk/resource/52396282

Номер слайду 13

Сенкан до казки Емми Андієвської «Говорюща риба»

Номер слайду 14

Підберіть той фразеологізм, який відповідає вашому сприйняттю урока1. Чув краєм вуха2. Ворушив мізками 3. Натхненно слухав4. Лід рушив5. Був на сьомому небі6. Бив байдики7. Ловив гав8. Комар носа не підточить 

Номер слайду 15

Домашнє завдання1. « А що, якби…»Поміркуйте, як би склалася доля говорющої риби, якщо б дружина рибалки звернула увагу на її голос. Підготуйте усне міркування.2. Підготуватися до уроку позакласного читання, читати і переказувати казку Е. Андієвської «Казка про двох пальців»

pptx
Додано
28 травня 2023
Переглядів
197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку