Презентація "Українські Байкарі"

Про матеріал
Презентація включає в себе багато цікавого матеріалу. В ній ви маєте змогу ознайомити своїх учнів з найвідомішими байкарями України та вивчити основні терміни з теми Байка.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Українські байкаріБайка-це невід'ємна частина українського фольклору

Номер слайду 2

Що таке байка ?Байка це один із різновидів ліро-епічного жанру, невеликий алегоричний, здебільшого віршований твір повчального змісту, з яскраво вираженою мораллю.

Номер слайду 3

Що таке Мор. АЛЬ ? Це-повчальний висновок у байці, тобто те, що хотів сказати байкар читачам, чого він хотів їх навчити цією байкою.

Номер слайду 4

Яких українських байкарів ви знаєте?Артемовський Петро Євген Гребінка. Леонід Глібов

Номер слайду 5

Леонід глібов Народився на Полтавщині у селі Веселий Поділ. Початкову освіту він здобув дома за допомогою матері, яка у 7 років навчила його читати. 1840р. вступив до Полтавської гімназії, де почав писати вірші і де виходить його перша збірка російською мовою «Стихотворения Леонида Глебова» (1847). За зв’язки з членом підпільної організації «Земля і воля» І. Андрущенком у 1863 р. Глібова було позбавлено права вчителювати, встановлено над ним поліцейський нагляд. Перша збірка «Байки Леоніда Глібова», що містила 36 творів, вийшла у Києві 1863 р., але майже весь тираж її був знищений у зв’язку з валуєвським циркуляром. Помер 10 листопада 1893 р. в Чернігові.5 березня 1827 Біографія

Номер слайду 6

Євген Гребінка 2 лютого 1812 Біографія. Народився на хуторі Убіжище Пирятинського повіту на Полтавщині. Початкову освіту здобув вдома. У 1825–1831 роках навчався у Ніжинській гімназії вищих наук, під час навчання почав писати вірші. 1829 року почав працювати над перекладом на українську мову поеми Пушкіна «Полтава». У 1831-1833 роках служив у 8-му Малоросійському козачому полку. А у 1840 року Гребінка допоміг Шевченкові у виданні «Кобзар». Помер Гребінка 3 грудня 1848 року від туберкульозу в Петербурзі. Тіло його перевезли в Убіжище, де й поховали.

Номер слайду 7

Завдання на урок. Прочитати байку Леоніда Глібова «Щука». Відповісти на питання на наступному слайді.1.2.

Номер слайду 8

Питання до байки "Щука" 1. Яка мораль цієї байки?2. Хто є головним героєм байки?3 . Хто були суддями над щукою?4 . Чи сподобалася вам ця байка?

Номер слайду 9

Домашнє завдання 1. Повторити усі визначення з теми.2. Вивчити байку "Щука" Леоніда Глібова.

pptx
Додано
6 червня 2023
Переглядів
584
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку