Презентація до уроку "Фізика як фундаментальна наука про природу. Зв’язок фізики з іншими науками. Фізичні тіла й фізичні явища."

Про матеріал

Дана презентація супроводжує перший урок з фізики в 7 класі. Мета якого сформувати в учнів початкові уявлення про фізику як науку та її зв'язок з іншими науками, фізичні явища, тіла; добитися засвоєння учнями засвоєння деяких фізичних понять; розвивати увагу і допитливість; працювати надрозвитком пізнавальногоінтересу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Фізика в професії

Номер слайду 3

Фізика – наука про природу. Фізичні терміни.

Номер слайду 4

Як виникли? Чому? Як? Хто я? Намагаючись зрозуміти навколишній світ, людина ставить перед собою безліч питань і шукає на них відповіді Термін «фізика» - від грецкого «physis», що означає … природа

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Природа все що нас оточує рухається змінюється Фізичні терміни

Номер слайду 7

Речовини, з яких складаються фізичні тіла, які сприймаються за допомогою органів чуття. Речовина буває твердою, рідкою, газоподібною Фізичні поля (поля), які не сприймаються за допомогою органів чуття. Їх можна виявити за дією на об'єкти (електромагнітне поле, світло)

Номер слайду 8

Це об’єкт із речовини, який має зовнішню границю (зошит, стіл, двері, олівець).

Номер слайду 9

Будь які зміни що відбуваються в природі називаються фізичними явищами Фізичні явища – явища, які можна описати за допомогою фізичних законів

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Дзвін Тупіт коня Вулкан

Номер слайду 12

Пташиний спів Кипіння Міраж

Номер слайду 13

Розмова

Номер слайду 14

Вогнище

Номер слайду 15

Гейзер

Номер слайду 16

ФІЗИКА - це природнича наука, яка вивчає найзагальніші закономірності явищ природи, властивості та будову матерії, закони її руху

Номер слайду 17

Космічний корабель в польоті

Номер слайду 18

Домашнє завдання §1 (підр. Божинова, Бар’яхтар) опрацювати. стор 12 знати відповідь на контрольні запитання; впр 1(1-5 (у), 2 письм.)

ppt
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 1. Фізика - наука про природу
Додано
23 липня 2018
Переглядів
4891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку