Презентація до уроку географії 6 клас Тема уроку "План, його основні ознаки"

Про матеріал
Презентація до уроку географії у 6 класі. Тема уроку "План його основні ознаки" Мета : познайомити учнів з поняттям "план", його основними ознаками. Вчити учнів читати плаг, використовуючи умовні знаки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1. Що показує масштаб?2. Які види масштабів розрізняють?3. Як знайти відстань на місцевості за допомогою масштабу?4. Переведіть числовий масштаб в іменований 1:5000; 1:30; 1:250000005. Якою буде відстань на місцевості , якщо на карті масштабу в 1 см 4 км вона становить 5 см?

Номер слайду 2

Тема уроку: План. Основні ознаки плану

Номер слайду 3

Мета уроку: Познайомити учнів з поняттям «план», основними ознаками плану, видами умовних знаків;Розвивати практичні уміння працювати з планом;Виховувати уважність, мислення.

Номер слайду 4

Планце зменшене детальне зображення невеликої території, виконане у великому масштабі. На планах у зменшеному вигляді наносять обриси всіх об’єктів зображеної території. До того ж на плані масштаб однаковий в усіх його частинах, тому місцевість зображують без спотворень.

Номер слайду 5

ОСНОВНВІ ОЗНАКИ ПЛАНУ: Детальне зображення;Невелика територія;Великий масштаб;Відсутність спотворень;Умовні знаки.

Номер слайду 6

Плани завжди орієнтовані за сторонами горизонту. Основні напрямки північ – південь позначають стрілкою . Спрямована вгору стрілка показує на північ, униз - на південь. Відповідно, схід буде праворуч, а захід - ліворуч.

Номер слайду 7

Плани місцевості використовують під час проектування різних споруд, для орієнтування на місцевості, проведення сільськогосподарських робіт, ведення військових дій.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ВІДГАДАЙЦе зображення умовне, а на ньому знаків повно. Невелика то ділянка, видно, горбик там чи ямка мішаний чи хвойний ліс, чи ставок, чи вже заріс, (Певно водяться там жаби), все зображено в масштабі .

Номер слайду 10

Номер слайду 11

На одній нозі стоїть, Головою, знай, вертить. Нам показує старанно Ріки, гори, океани. Де може таке бути? Країни без людей, міста без будинків, ліси без дерев, моря без води.Є моря – плисти не можна , Є шляхи - не поїдеш , Є земля та не поореш.

Номер слайду 12

Перечислити основні ознаки плану?Що таке план?

Номер слайду 13

Домашнє завдання: Прочитати параграфи 12,13. Конспект вивчити. Вивчити умовні знаки в атласі .

pptx
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
9297
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку