Презентація до уроку географії на тему "Харчова промисловість світу" 9 клас

Про матеріал
Візуалізація навчального матеріалу у вигляді презентації для вивчення теми "Харчова промисловість світу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Харчова промисловість світу. Підготувала вчитель географіїРодинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №35 Покровської міської ради Донецької області Машьянова Л. С.

Номер слайду 2

Пригадаємо! Продовжить речення : На джерела сировини у своєму розміщенні орієнтуються…2. На споживача орієнтуються…На сировину та споживача орієнтуються…Так чи ні…1. Сільське господарство є сировинною базою для харчової промисловості. Хлібопекарська продукція орієнтується у розміщені на сировину.3. АВК та “ Конті” виробляють макаронну продукцію. Чому?1… Цукрова галузь тяготіє до центрів виробництва цукрового буряка?2… Молочна та м’ясна промисловість зосереджена біля великих міст?

Номер слайду 3

Харчова промисловість — галузь переробної промисловості, сукупність виробництв харчових продуктів у готовому вигляді або у вигляді напівфабрикатів. Розвиток харчової промисловості та асортимент її продукції в країнах світу значною мірою залежать від спеціалізації та потужності сільського господарства, купівельної спроможності населення, його традицій та вподобань. Чим вищий рівень розвитку держави – тим тіснішими є зв'язки с/г та промисловості → агробізнесові утворення: агрохолдинги, агрофірми тощо. Існують відмінності й в основних видах продукції харчової промисловості. У розвинених країнах значними є обсяги виробництва продуктів тваринного походження, у країнах, що розвиваються, явно переважають продукти, вироблені з рослинної сировини.

Номер слайду 4

Загалом тенденція розвитку харчової промисловості в менш розвинених країнах повторює тенденції розвитку, властиві високорозвиненим країнам. Однак у харчовій промисловості високорозвинених країн істотно зростає виробництво різних напівфабрикатів. Водночас у країнах, що розвиваються, збільшуються обсяги виробництва консервної промисловості, орієнтованої на покупців високорозвинених країн, куди постачають численні фруктові консерви, менше м'ясні та рибні вироби.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

НАДЛИШОКНЕСТАЧА ЇЖІ

Номер слайду 7

Інші виробництва

Номер слайду 8

Основні виробники м’яса СВИНИНИ Китай ,США, ФРН,Франція Іспанія,Бразилія, В’єтнам ЯЛОВИЧИНИСША ,Бразилія, Китай, Аргентина, Австралія, ФРН, Франція. БАРАНИНИКитай , Індія, Австралія, Нова Зеландія. Судан, Великобританія, Туреччина. М'ЯСА ПТИЦІСША, Китай, Бразилія, Мексика, Іран

Номер слайду 9

РИБНА ПРОМИСЛОВІСТЬ. Риби і морепродуктів у світі отримують в 2 рази менше, ніж м’яса. Створено потужний рибальський флот і спеціальні порти з підприємствами з глибокої переробки морепродуктів, хоча частина їх піддається обробці на рибоконсервних плавучих базах прямо в місцях лову. Тихий океан став головною акваторією рибного промислу, а країни цього басейну дають понад 70% продукції в світі. Таким чином, стався зсув галузі із Західної Європи в Азію. Змінився і склад лідерів рибальства: ними стали КНР, Перу, Чилі.

Номер слайду 10

Маслосироробна промисловість. Переважно експортує сир, вершкове масло виробляють для внутрішніх потреб. Сири. Вершкове масло. Лідери-експортери: Країни Європи: (Франція – 365 сортів, Німеччина, Швейцарія, Італія), СШАВиробництво даного продукту скоротилося у Країнах Західної Європі та США, проте зросло у країнах Азії, особливо в Індії

Номер слайду 11

Цукрове виробництво. Засноване на використанні двох видів сировини: цукрової тростини та цукрових буряків, які дають відповідно 60% та 40% світового виробництва цього продукту«тростинові» країни — Бразилія, Індія, Таїланд, Мексика, Гватемала, Франція, Німеччина - виробляють буряковий цукор. Найбільші виробники й експортери цукру: США, Китай, Індонезія, найбільші споживачі та імпортери

Номер слайду 12

Середземноморські субтропіки і помірні широти - центри виноробства. В останні десятиліття виноробство в країнах Західної Європи зменшилося. Проте Італія традиційно посідає перше місце у світі з виробництва виноградних вин , друге місце – Франція . На ці дві країни припадає 40 % світового виноробства. Серед інших у Європі великими виробниками стали Іспанія, Португалія і Німеччина . У Західній півкулі виокремлюються США й Аргентина. ВИНОРОБСТВО

Номер слайду 13

“ХАРЧОВІ ВИЗИТІВКИ” ОКРЕМИХ КРАЇН СВІТУДанія — масло, сир, шинка;Франція — вино, сир, паштет, соуси, морепродукти;Італія — вино, сир, паста. Німеччина — пиво, ковбаса, бекон;Швейцарія — сир, шоколад, кава;Норвегія, Ісландія — рибні консерви;Болгарія, Угорщина — овочеві консерви.

Номер слайду 14

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. ПАРАГРАФ 36 2. ПІДГОТУВАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ“ Українські бренди на світовому ринку ” записати у зошит, або в текстовому редакторі, надсилати роботу не треба, опитування буде усним на уроці3. Підготуватися до самостійної роботи з теми “Вторинний сектор економіки”, повторити параграфи 21,25,28, 30,31,33"Миргородська", "Олейна", "Рошен", "Світоч", "Артемсіль«, "Сандора“та інші

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лисенко Інна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Гільберг Т.Г., Савчук І. Г., Совенко В.В.)
Додано
9 березня 2023
Переглядів
2253
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку