Презентація до уроку геометрії в 7 класі "Задачі до розділів І-ІІ."

Про матеріал

Презентації до уроків геометрії розроблені відповідно до підручника Істер О. С. Геометрія, 7 клас, але можна успішно використовувати і до інших авторів.

Старий-добрий PowerPoint демонструє чудові можливості. Кінематика презентацій дає можливість точно візуалізувати методику викладання геометрії.

Кожна презентація побудована у вигляді опорної схеми.

Розроблені презентації можна, при потребі, доповнити або перебудувати, враховуючи особливості викладання в тому чи іншому класі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Задача 30. Точки С, В і М лежать на одній прямій. Знайдіть відстань між точками С і В , якщо відстань між точками С і М дорівнює 5,2 см, а відстань між точками В і М — 4,9 см. Скільки розв’язків має задача? Розв'язання. С М 5,2 см В М 4,9 см С М 5,2 см В 4,9 см Перший випадок розміщення точок (М між В, С). Тоді, за аксіомою: СМ + МВ = СВ; 5,2 + 4,9 = 10,1 см. Другий випадок розміщення точок (В між М, С). С М 5,2 см В 4,9 см Тоді: СМ - МВ = СВ; 5,2 - 4,9 = 0,3 см. Відповідь. 10,1 см; 0,3 см.

Номер слайду 2

Задача 58. Прямий кут COD променями ОМ і ON поділено на три кути так, що кут CON = 70°, кут MOD = 80°. Знайдіть градусну міру кута MON. Розв'язання. С О D N M За означенням і аксіомою: Обчислимо: Аналогічно: З іншого боку: Обчислимо: Відповідь.

Номер слайду 3

Задача 101. Один із суміжних кутів удвічі більший за їх різницю. Знайдіть ці кути. Розв'язання. С О D M За умовою: З іншого боку: Відповідь. M1 За аксіомою:

Номер слайду 4

Задача 124. Доведіть, що бісектриси вертикальних кутів є доповняльними променями. Доведення. О A B C D M N За умовою: За означенням: Аналогічно доводять і для бісектрис двох інших вертикальних кутів.

Номер слайду 5

Задача 164. Прямі КМ і KN перетинаються. Через точку М проведено пряму т, паралельну прямій KN, а через точку N проведено пряму n , паралельну прямій КМ. Доведіть, що прямі т і n перетинаються. Доведення. К M N n m Припустимо, що т і n не перетинаються, тоді вони паралельні. Якщо розглянути точку N, то через неї проходить дві прямі (KN і n) паралельні третій т. А це суперечить аксіомі. Таким чином, наше припущення не вірне. Отже, прямі т і n перетинаються.

Номер слайду 6

Задача 193. MF — бісектриса кута KMN, KF — бісектриса кута МКР. Сума кутів MKF та FMK дорівнює 90°. Доведіть, що MN і КР паралельні. Доведення. К M N F P За умовою і означенням: За ознакою:

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
16 серпня 2018
Переглядів
1848
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку