Презентація до уроку "Харчові добавки. Є-числа."

Про матеріал
Презентація до уроку "Харчові добавки. Є-числа" метою якого є отримати знання з класифікації харчових добавок та їх впливу на здоров’я людини; навчитися використовувати набуті знання в житті; навчитися надавати кваліфіковані консультації покупцям щодо наявності харчових добавок в продуктах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок хімії з елементами уроку виробничого навчання: ХАРЧОВІ ДОБАВКИ. Е-числа. Викладач Аверкеєва О. В. Майстер в/н. Карпенко Н. Б.

Номер слайду 2

Мета уроку: отримати знання з класифікації харчових добавок та їх впливу на здоров*я людини; навчитися використовувати набуті знання в житті; навчитися надавати кваліфіковані консультації покупцям щодо наявності харчових добавок в продуктах.

Номер слайду 3

Чи завжди за яскравою етикеткою знаходиться якісний і корисний товар?

Номер слайду 4

"Ти є тим, що ти їси"...

Номер слайду 5

Вправа “Мікрофон”Втрата білковою молекулою своєї природної структури –це,,,,,,,,,,Як називають резервний полісахарид людини?При спиртовому бродінні глюкози утворюється……Якісна реакція для глюкози це-………Якісною реакцією на крохмаль є взаємодія з…Хвороби пов*язані з нестачею та надлишком вітамінів…….

Номер слайду 6

Водорозчинні вітаміни……Жиророзчинні вітаміни….. Низькомолекулярні органічні сполуки різних класів, які в невеликих кількостях, але неодмінно потрібні для забезпечення нормальної життєдіяльності організмів називаються….. Які харчові добавки ви постійно використовуєте?Які поширені перекуси серед учнів вашої групи?

Номер слайду 7

Лабораторна робота“Ознайомлення зі змістом етикеток на харчових продуктах”Мета: навчитися здобувати максисмум інформації про продукт харчувіанні при дослідженні упаковки та етикетки, робити аналіз отриманої інформації, оцінювати якість продукту з точки зору наявності в них харчових добавок

Номер слайду 8

Що таке харчові добавки?Харчові добавки - це речовини, які ніколи не уживаються самостійно, а вводяться в продукти харчування для додання їм заданих органолептичних властивостей (смаку, кольору, запаху, консистенції і зовнішнього вигляду), збереження харчової і біологічної цінності, поліпшення умов обробки, розфасовки, упаковки, транспортування і зберігання, а також збільшення термінів зберігання продукції.

Номер слайду 9

Історія харчових добавок

Номер слайду 10

Рекомендації щодо вибору ковбасних виробів

Номер слайду 11

Харчові добавки-природні або синтезовані речовини, що цілеспрямовано вводяться в продукти харчування з метою надання їм необхідних властивостей (наприклад, органолептичних, технологічних), продовжити термін їх придатності. Вони не вживаються безпосередньо у вигляді самостійних компонентів їжі.

Номер слайду 12

ВИДИ ХАРЧОВИХ ДОБАВОК: Ароматизатори, смакові добавки. Барвники, вибілювачі. Загущувачі, емульгатори, стабілізатори,гелеутворювачі Консерванти,антиоксиданти

Номер слайду 13

Експерт хілобокомбінату

Номер слайду 14

Експерт молокозаводу

Номер слайду 15

Вплив харчових добавок на організм людини. Заборонені: Е103, Е105, Е111, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е152 Небезпечні: Е102, Е110, Е120, Е124, Е127 Викликають появу злоякісних пухлин: Е 103, Е 105, Е 121, Е 125, Е 126, Е 130, Е 131, Е 142, Е 152, Е 210, Е 211, Е 213-217, Е 240, Е 330, Е 447. Підозрілі: Е122, Е141, Е150, Е171, Е173, Е180, Е241, Е477 Викликають хвороби печінки і нирок: Е 171-173, Е 320-322. Викликають розлад кишечника: Е221-226 Шкідливі для шкіри: Е230-232, Е239 Викликають розлади тиску: Е 250, 251 Провокують прояву висипів: Е311, Е312 Викликають розлад шлунку: Е338-341, Е407, Е450, Е461-466

Номер слайду 16

Міністерство освіти України зобов’язало шкільні буфети та їдальні годувати дітей лише натуральними продуктами. Чіпси, горішки, сухарики та інші продукти, що не є життєво необхідними для дітей, з вересня 2006 року продавати в українських школах заборонено

Номер слайду 17

Експерт безалкогольних напоїв

Номер слайду 18

На сьогодні за даними Всесвітньої організації захисту здоров’я 70% захворювань викликані неправильним харчуванням , неякісною їжею і небезпечними речовинами , які знаходяться в ній . Більшість продуктів, які їдять школярі й студенти, — це їжа–сміття. Відео.

Номер слайду 19

Висновок до лабораторної роботи. Читайте етикетки продуктів харчування на наявність в них різноманітних “Е-шок” Правило споживача!!!“Маєш інформацію-вмій обрати якісний продукт!!!”

Номер слайду 20

Увага—ГРА!!!!Обирай! Сортуй! Перевіряй

Номер слайду 21

Купи-продай!

Номер слайду 22

Чи завжди за яскравою етикеткою знаходитьсч якісний і корисний товар?

Номер слайду 23

Здоров’язберігаючі технологіїНе купувати продукти з неприродно яскравим забарвленням. Уважно читати етикетки. Не купувати продукти з тривалим терміном зберігання. Що менше список інгредієнтів у готових продуктах, то менше добавок.

Номер слайду 24

Здоров’язберігаючі технологіїНе перекушуйте чіпсами, готовими сніданками, супами з пакетика, хот-догами. Обирайте заморожені овочі замість консервованих. Замість того, щоб купувати готові соки, робіть їх самі. Відмовтеся від перероблених або законсервованих м’ясних продуктів, таких як ковбаса, сосиски, тушковане м’ясо в банках.

Номер слайду 25

турбуйтеся про себе!!!!

pptx
Додано
12 березня 2019
Переглядів
1474
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку