Презентація до уроку хімії з теми "Неметали. Хлор"

Про матеріал
Матеріал можна використовувати як додатковий під час вивчення теми "Неметали".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хлор. Хлор - відноситься до класу колагенів,за нормальних умов – ядовитий газ, жовто – зеленого кольору з різким,задушливим запахом.

Номер слайду 2

Фізичні властивості хлору. Під тиском близько 6 атмосфер хлор уже при звичайній температурі скраплюється у жовту важку рідину, яка під нормальним тиском кипить при −34°С, а при −102,4°С замерзає в жовтувату кристалічну масу. Скраплений хлор зберігають і транспортують у стальних балонах.

Номер слайду 3

У воді хлор розчиняється добре. В одному об'ємі води при звичайній температурі розчиняється понад два об'єми хлору. Розчин хлору в воді називають хлорною водою.

Номер слайду 4

Хімічні властивості хлору За своїми окисними властивостями хлор поступається лише перед фтором і приблизно рівноцінний кисню. Завдяки великому спорідненню його атомів до електрона, хлор безпосередньо сполучається з усіма металами і більшістю неметалів. Причому з багатьма металами він реагує дуже енергійно з виділенням тепла і світла. Наприклад, якщо в наповнений хлором циліндр внести розтертий в порошок стибій, він спалахує і згоряє, утворюючи густий білий дим трихлориду стибію (сурми) Sb. Cl3:

Номер слайду 5

Застосування. У техніці хлор застосовується дуже широко. Використовують у виробництві барвників, лікарських та інших речовин, для вибілювання тканини, паперу, дезінфекції тощо.

Номер слайду 6

Багато хлору споживає хімічна промисловість для одержання різних хлорорганічних сполук, які використовують для боротьби з шкідниками і бур'янами в сільському господарстві, а також для виготовлення різних барвників, синтетичного каучуку, пластмас тощо.

Номер слайду 7

Дія на людину При вдиханні дуже подразнює слизову оболонку і викликає гострий кашель.

Номер слайду 8

Висновок: Хлор – неметал, ядовитий газ жовто – зеленого кольору,який добре розчиняється у воді,має широке застосування практично у всіх галузях промисловості та небезпечний для здоров`я людини.

pptx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
3714
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку