Презентація до уроку історія України 7 клас

Про матеріал

Представляю презентацію до уроку узагальнення "Київська Русь-Україна". Цей урок включає різні види компетентності: хронологічна, робота з ілюстративним матеріалом, картографія, робота з понятійним апаратом, розвивати вміння аналізувати та системазувати вивчений матеріал.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення за темою «Київська Русь- Україна»

Номер слайду 2

МЕТА: повторити, закріпити й узагальнити знання учнів із вивченої теми; сформувати навички роботи з хронологією, розрізнення історичних фактів; здійснити тематичне оцінювання знань, умінь і навичок, набутих учнями впродовж вивчення теми; розвивати вміння та навички, які формувалися на окремих уроках теми; виховувати шанобливе ставлення до минулого нашої батьківщини та почуття патріотизму.

Номер слайду 3

Яку назву має вивчена тема? 2. Поясніть, як ви її розумієте? 3.Визначте хронологічні рамки вивченої теми.

Номер слайду 4

«Юні картографи» Три групи словян; Річку Дніпро; Місто Київ; Східнословянські племена на українських землях; Торгівельний шлях «Із варяг в греки».

Номер слайду 5

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Номер слайду 6

882 рік 945 рік 988 рік 1037 рік 1113 рік 1097 рік 1237 рік 1240 рік 1253 рік 1362 рік Кінець V ст. 1569 рік 1596 рік

Номер слайду 7

«Шифрування» де с ляни ва рев тор не ря ги мон ні ли пече с ги фре го ка киє в`я чі сло ви лін лю б ни по ницт ни да ля на язич ни во

Номер слайду 8

«Чого не вистачає?» «Повість _________________ ________» Київська _____ Шлях із ______ у _______ «Руська ___________» Мозаїка «Божа Матір _____________» «Повчання ______________» Держава Золота _____________ «_________________-Волинський літопис»

Номер слайду 9

«Слово о полку ______________» _______________ собор у Видубичах _______________ собор у Преяславі Майстер фрескового розпису - ________________ Пересопницьке ____________________ Велике князівство ___________________ Річ _______________________ Церковна ____________________унія

Номер слайду 10

Християнство на Русі було запроваджено у _____ році князем ________. До цього часу в державі вірили в багатьох богів. Прихільників такої віри називали _______________. Яскраво ці події описує _____________-літописець у «_________________ ________________ _____». Перша мурована церква у Києві була ___________________. Нова релігія зміцніла ___________ ____________, підтримала _______________, сприяла налагодженню зв’язків із _______________ _____________.

Номер слайду 11

«Повість минулих літ» - _________________ , автором якого вважають ченця _________________. Він був вихованцем і ченцем _____________ ______________________ _______________ . Більшість учених вважають Нестора одним із перших професійних _________________________. У «Повісті минулих літ» він описав _____________________. Його праця має ________________ значення, тому що __________________.

Номер слайду 12

«Руська правда» - ____________________, який було складено за часів князя _________________ _______________. До цього часу судочинство здійснювалося ___________________ самостійно. «Руська правда» встановлювала єдину _________________. Збірник мав усього ____ статей. Нові закони насамперед оберігали інтереси та майно ___________ і сприяли встановленню ____________ __ ____________.

Номер слайду 13

«Знавці мистецтва»

Номер слайду 14

ЗНАВЦІ МИСТЕЦТВА

Номер слайду 15

ЗНАВЦІ МИСТЕЦТВА

Номер слайду 16

ЗНАВЦІ МИСТЕЦТВА

Номер слайду 17

ЗНАВЦІ МИСТЕЦТВА

Номер слайду 18

ЗНАВЦІ МИСТЕЦТВА

Номер слайду 19

Домашнє завдання: за параграфами 7 – 12 скласти кросворд з ключовими словами «Київська Русь».

ppt
Додано
6 липня 2018
Переглядів
3455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку